do 8. listopada

Prijavite se na Hack It - prošlogodišnje pobjednike sada želi i Nokia

28.09.2017 u 10:38

Bionic
Reading

Prijave za drugi hackathon Hrvatskog Telekoma - Hack It! su u tijeku, a o tome što se od sudionika traži te gdje su završili prošlogodišnji pobjednici otkrili su nam voditeljica projekta Ana Pauzar i tvorac digitalnog pomoćnika Maggie Bojan Opačak

Još deset dana ostalo je za prijave na drugi hackathon Hrvatskog telekoma – Hack It!, gdje vas očekuju 24 sata hakiranja, kreativnosti i inovacija. Najbolje rješenje osvaja nagradu u iznosu od 30 tisuća kuna, mogućnost realizacije svoje ideje u sklopu hub:raum startup akceleratora Deutsche Telekoma te druge nagrade partnera, no na tome ne staje.

Pravi primjer za to je prošlogodišnji pobjednik Hack It-a, digitalni pomoćnik Maggie, nastao pod palicom Bojana Opačaka.

Danas je Maggie poznata diljem svijeta, a želi ju čak i finska Nokia.

'Ideja za Maggie nam je došla na hackathonu, i to nakon par sati razgovora, slušanja i mozganja za zaposlenicima HT-a', kaže Opačak te dodaje kako je Maggie je danas puno pametnija i korisnija nego na samom hackathonu, no osnovna ideja se nije promjenila.

'Maggie će obavljati stvari umjesto nas, jer već je 2018. godina, a mi još manualno radimo hrpu posla koji bi mogao biti automatiziran. To nam je misao vodilja koja se nije promjenila od hackathona, iako sad vidimo malo širu sliku i imamo veće planove nego smo se na dan hackathona usudili sanjati', priča Opačak.

A što ove godine prolazi?

'Krovni naglasak je uvijek na inovacijama u komunikaciji. Ovogodišnja tema je immersive communication, što obuhvaća virtualnu i proširenu stvarnost, holograme i umjetnu inteligenciju. HT-ov Hack it! se kompleksnošću postavljene teme i snažnom konkurencijom već prve godine pokazao kao jedan od najzahtjevnijih hackathona u regiji. Sretni smo što nam je ove godine poseban partner Microsoft, čiji će stručnjaci biti mentori sudionicima, a na događaju će predstaviti i svoja tehnološka rješenja', otkriva vodietljica projekta Hack It Ana Pauzar.

Kako dodaje, prijaviti se mogu gotovi timovi ili pojedinci. Kako je cilj da u 24 sata predstave 'gotovo rješenje', bitno je da su u svakom timu raspoređena marketinška, business, programerska i dizajnerska znanja, tako da će se pojedince raspoređivati po timovima po tom principu.

'Od timova ne tražimo puno, samo dobru ideju za koju je jasno da pripada komunikaciji budućnosti', zaključila je Pauzar.

Na hackathon se prijaviti možete do 8.listopada, a više informacija doznajte ovdje.

  • +2
Hack It Izvor: Hrvatski Telekom / Autor: Hrvatski Telekom

Partneri projekta su hub:raum Deutsche Telekom, Microsoft, Combis, Samsung, Otvoreno učilište Algebra i tportal.hr.