GEJMING I EDUKACIJA

Ponosni ste na svoje znanje iz povijesti? Zaigrajte Wikitriviju

18.01.2022 u 11:23

Bionic
Reading

Wikitrivia je internetski kviz koji će testirati vaše znanje o poznatim povijesnim datumima, zabaviti vas i uz malo sreće, možda i nečemu naučiti

Ako ste fan povijesti i tražite izvrsnu igru kojom ćete uništiti barem pola sata vašeg slobodnog vremena, obavezno isprobajte internetsku igru Wikitrivia. Riječ je o naslovu koji, riječima autora Toma Watsona, kombinira elemente kartaške igre sa kvizom znanja.

U igri dobivate kartice s događajima a zadatak vam je staviti ih na vremensku crtu. Igra završava nakon što tri puta pogriješite, nakon čega vam se broji sveukupni broj uspješnih odgovora. Svi podaci u igri povučeni su iz Wikidate, a pitanja sežu sve od datuma rođenja grčkih filozofa do osnivanja modernih rock bandova.

Tim rečeno, Wikitrivia nije bez grešaka. Premda pomicanje karata na vremensku crtu radi savršeno na pametnom telefonu, sama igra nije toliko zabavna za igrati na smartfonu zato jer koncept najviše beneficira od gejminga na širokom zaslonu. Neki naslovi također otkrivaju previše informacija - ponekad će kartica u imenu imati datum što ju iz izazova pretvara u 'jokera'. Pošto se radi o Wikidati, postoji šansa i da kartica predstavlja krivi datum.

Stranica korisnike također potiče da unose ispravke u Wikipediju i Wikidata što je uvijek dobra stvar. Google ponekad povlači podatke iz Wikipedije, što znači da greške mogu širiti dezinformacije ako ih se ne ispravi. Autor je također otvorio temu na GitHubu koja je posvećena otkrivanju pogrešnih informacija u igri, što je jako zanimljivo u globalu, s obzirom da se na koncu priče ovdje radi o običnom (i zabavnom) internetskom kvizu.

Wikitrivia je potpuno besplatna, ne traži preuzimanje i možete je zaigrati u pregledniku.