BRZO, BRŽE, NAJBRŽE

Pogledajte što sve možemo očekivati u novim Windowsima

19.02.2018 u 07:51

Bionic
Reading

Microsoft novom Windows nadogradnjom želi dramatično ubrzati 'profi prijenosnike' te u korisničko iskustvo svojeg operativnog sustava unijeti nekoliko zanimljivih noviteta

Microsoft je izbacio hrpu novih dodataka za pokusne Windowse 10 uključujući novi Redstone 4, kao i prvu verziju Redstonea 5. Redstone 4 je skorašnja nadogradnja za OS, dok je Redstone 5 nadogradnja koju ćemo gledati kasnije ove godine. 

Povrh svega, kompanija je prestavila novi režim moda pod imenom 'Ultimate Performance' koji je napravljen za 'izvlačenje maksimuma iz radnih prijenosnika'.

Ovo su najzanimljiviji laptopi na ovogodišnjem CES-u Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dell

Stigli smo do trenutka kada će nova nadogradnja Redstone 4 biti dostupna svim korisnicima, što znači da tijekom njezine finalizacije kreće isprobavanje nadogradnje Redstone 5. Korisnici koji isprobavaju Redstone 4 dobit će finalnu verziju softvera u sljedećoj nadogradnji koja, očekivano, donosi uglavnom ispravke brojnih bugova.

Oni koji su 'preskočili' Redstone 4 i trenutno koriste Redstone 5 prve će značajke moći isprobati u novoj nadogradnji koja će doći u drugom dijelu godine. 

Što točno siže u novim nadogradnjama?

Značajke koje će na Redstone 5 doći u prvom valu su zanemarive - nekoliko emotikona, bolje objašnjenje dozvola aplikacija u Windwsima gdje korisnik može ručno odrediti što određena aplikacija smije koristiti.

Najzanimljiviji novi dodatak je režim rada napravljen za radne stanice i profesionalne laptope. Riječ je o 'Ultimate Performanceu' koji je u principu korak naprijed u odnosu na već postojeći režim 'High Performance' te koji, citiramo Microsoft,  'utječe na brži rad eliminiranjem mikro-latencija'. Ovo znači da će OS vrlo vjerovatno povlačiti još više snage i struje iz laptopa. Štoviše, u ovom trenu potrošnja toliko je visoka da se režim rada teško koristi čak i sa priključenim punjačem.

Microsoft će ovo, naravno, s vremenom ispraviti.