BLIŽI SE OTKRIVANJE

Pogledajte Start izbornik Windowsa 9 u akciji

12.09.2014 u 17:11

Bionic
Reading

Windows 9 kodnog imena Threshold bi se u 'Preview' verziji dostupnoj široj javnosti trebao pojaviti prije isteka ove godine, ali to ne znači kako već sada nema procurenog materijala. Stranica Winfuture.de je ugrabila Build 9834 sljedeće generacije Windows operativnog sustava i otkrila što uskoro stiže na računala

U spomenutom buildu ipak nedostaju neke od ključnih komponenti kako bi se mogla donijeti bilo kakva 'ocjena' novog sustava.

Windows 'devetka' donosi sustav za obavijesti, ali i uklanja neke od značajki namijenjenih isključivo uređajima namijenjenim upravljanju dodirom. Izgledno je da će se ta funkcionalnost zadržati u takvim uređajima, no korisnici uobičajenih računala više neće morati 'patiti' i koristiti nešto što nije namijenjeno upravljanju mišem i tipkovnicom.

Što je bitnije, pružen je prvi pogled na hibridni Start izbornik, koji će kombinirati elemente sa 'sedmice' i 'osmice' u jednom, a po svemu sudeći će biti vrlo prilagodljiv. Još jedna od značajki koja bi se mogla pojaviti u konačnoj verziji novog Windows operativnog sustava su virtualni desktopi, iako mnogi navode kako će Microsoft možda prilagoditi naziv nečem 'bližem običnom potrošaču'.

Pogledajte Start izbornik Windowsa 9 u akciji

Ako se glasine pokažu istinitima, postoji mogućnost da će već koncem ovog mjeseca Microsoft pružiti prvi pogled na sljedeću generaciju operativnog sustava.

U nastavku je moguće vidjeti i kako novi Start izbornik izgleda kada se uklone sve 'žive pločice' poznate iz trenutne verzije Start ekrana: