TRITON

Podmornica koja zaranja na dubinu od 11.000 metara

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kupola podmornice načinjena je od borosilikatskog stakla koje postaje sve jače što podmornica dublje ponire – tvrde njeni proizvođači

Nakon što je milijarder Richard Branson, vlasnik Virgina, najavio spuštanje do Marijanske brazde u svojoj podmornici, slične želje imaju i dizajneri iz tvrtke Triton Submarines. U novodizajniranoj podmornici Tritton 36.000 zainteresirane putnike namjeravaju povesti do najdublje točke Tihog oceana, smještene na gotovo 11.000 metara ispod morske površine.

Kako bi usavršili svoju proizvodnju, za novi projekt angažirali su i stručnjake iz kompanije za proizvodnju i preradu stakla Rayotek Scientific koja je u Tritton 36.000 ugradila potpuno nove materijale. Kupola podmornice načinjena je od borosilikatskog stakla koje postaje jače i otpornije što podmornica dublje ponire.

Još nije poznato kada će Tritton 36.000 'obične smrtnike' moći povesti na dno oceana s obzirom na to da ga prvo čekaju detaljna testiranja. Kad jednog dana projekt i bude gotov, ono što sigurno ne možemo očekivati prihvatljiva je cijena vožnje po morskim dubinama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi