ODMOR I RELAKSACIJA

Pobrojali smo izvrsne društvene igre koje možete zaigrati na smartfonu

24.05.2020 u 08:10

Bionic
Reading

Čovječe ne ljuti se, Monopoly, Poveži četiri - ugrabite svoj smartfon i zaigrajte digitalne verzije omiljenih igara

Na samom početku naše liste digitalnih igara na ploči je klasik - Monopoly je, bez dvojbe, jedna od najpopularnijih igara za više igrača koja nikad nije prošla konkretno balansiranje.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Marmalade Game Studio

Riječ je o igri koja igrače uči o dominaciji tržištem nekretnina te koju, stjecajem okolnosti, svi vade na stol kada im ponestane ideja za društvenu igru koju bi igrali. Ruku na srce, digitalna verzija je i dalje jednako zabavna kao original te dolazi u tri različite težine s pravilima koje je moguće podesiti prema osobnim preferencama. Za kraj, tu je i mogućnost igre za više igrača koja je moguća jedino ako svi sudionici imaju instaliranu kopiju. Monopoly košta četiri dolara i dostupan je za Android i iOS.

Spoji četiri

Popularna igra u kojoj se s protivnikom natječete tko će prvi u red nanizati četiri žetona zvuči kao nešto jednostavno, no zapravo zahtjeva dosta puno taktiziranja. Premda je ultimativna metoda pobjede bila otkrivena prije nekoliko godina (morate krenuti prvi i potez odigrati u srednjem redu) i dalje ne vidimo razlog zašto ponekad ne bismo zaigrali ovaj klasik - pogotovo u njegovom digitalnom obliku. Android i iOS nemaju službenu verziju igre, što znači da ćete se morati odlučiti za neku od boljih - naš prijedlog za Android je Four in a Row koji nudi 2D ili 3D prikaz, ima deset razina računalne težine i omogućava biranje boje žetona. Four in a Row for Android moguće je skinuti besplatno.

Riječ na riječ (Scrabble)

Izvor: Društvene mreže / Autor: Scrabble GO

Scrabble je, kao i velik broj drugih klasičnih igara na ploči, ugrabio EA te uobličio u Words With Friends. Ova klasična verzija popularne igre super je za nostalgičare ili one koji preferiraju jednostavnija rješenja. Scrabble je dostupan na Androidu i iOS-u te sadrži riječnik koji će pomoći pri kreiranju riječi koje imaju smisla. Tu je i mod za učenje koje pokazuje najbolju dostupnu riječ te konačno - igra za više igrača koja omogućava zabavu s prijateljima na Facebooku. Scrabble za iOS i Android možete skinuti besplatno.

Čovječe ne ljuti se

Izvor: Društvene mreže

Digitalna verzija popularne igre podržava do četiri igrača te, kao i stolna verzija, igrače uči samokontroli - i pritom dosta često podbacuje. Najbolja verzija igre dostupna je za Android i iOS pod imenom Ludo King. Za razliku od igara koje jedva čekaju igrače navući na kupnju nekoliko kopija za više igrača, Ludo King podržava lokalnu igru i igru putem interneta kao i različite izglede ploča. Ludo King za iOS i Android možete skinuti potpuno besplatno.

Rizik

Izvor: Društvene mreže / Autor: SMG

Risk je izvrsna igra čiji je najveći nedostatak hrpa figurica na ploči. Ovo postane još veći problem kada je oko ploče hrpa igrača i figurice, htjeli mi to ili ne, obično završe sa strane, na podu ili ukratko - tamo gdje ne bi trebale biti. Ovo pogotovo vrijedi u ranim stadijima igre. Rješenje ovom problemu je, pogodili ste, verzija za smartfone. Ona donosi hrpu različitih modova, podesiva pravila i jako dobra uputstva. Ako se zagrijete, uvijek možete skinuti dodatni sadržaj u obliku novih mapa i novih scenarija. Igru je moguće besplatno skinuti za Android i iOS.