RIJEČ DIKTATORA

'PlayStation je čisti otrov za djecu'

18.01.2010 u 08:20

Bionic
Reading

Venecuelanski predsjednik Hugo Chavez obratio se sugrađanima u svom tradicionalnom tjednom televizijsko-radijskom javljanju, a ovoga puta odlučio se okomiti na kapitalističku politiku napadom na PlayStation i industriju videoigara

'Igre za PlayStation čisti su otrov. Neke od njih potiču na ubojstva, a u nekima je omogućeno bombardiranje gradova te bacanje bombi u globalu. To je ništa drugo do li kapitalističko poticanje na nasilje, a sve kako bi vlasnicima igara kasnije mogli prodavati oružje', bio je žestok Chavez.

Hugo Chavez nastupio je u tjednoj emisiji 'Alo Presidente' koja se prenosi na radiju i televiziji, u sklopu koje je pozvao venecuelanske proizvođače igračaka da se fokusiraju na izradu edukacijskih igračaka.

'Mnoge igre za PlayStation promoviraju konzumaciju cigareta, alkohola i droga, a sve kako bi promovirali njihovu prodaju. To je klasični kapitalizam, koji je ništa drugo nego put u pakao', dodao je Chavez u svom obraćanju naciji.

Chavez se prošle godine također kritički osvrnuo na serijal Nintendovih igraćih konzola, a tijekom prošle godine uveo je i zakon kojime se u Venecueli zabranjuje prodaja nasilnih videoigara.