MOBILNI NOVITETI

Pixel 8 bi ovu neočekivanu značajku mogao posuditi od Samsung Galaxyja S23

26.06.2023 u 12:17

Bionic
Reading

Nova bi značajka Googleovom nadolazećem smartfonu mogla omogućiti direktni prijenos videa na velike ekrane

Google Pixel 8 i Google Pixel 8 Pro koji dolaze ove jeseni navodno će imati jednu do sad neotkrivenu značajku. Prema izvoru bliskom Android Authorityju, Pixel 8 će doći sa USB DisplayPort načinom rada koji će USB-C ulazom omogućiti prijenos videa na monitor, prijenos podataka i punjenje.

Jedna od mogućih primjena mogla bi biti prijenos sučelja Pixela 8 na velike ekrane te korištenje istog kao stolnog računala. Podsjetimo, kod za ovakvo što već je primjećen u Androidu 13 i Androidu 14. Ovakvo što već možete raditi na Samsung Galaxyju 23 - riječ je o značajki Samsung DeX kojom možete uređajem upravljati putem monitora uz pomoć tipkovnice i miša, izvještava TechRadar.

Korak bliže džepnom PC-ju

Premda ova značajka sigurno neće iz temelja promijeniti način na koji koristimo mobitele, mogla bi poslužiti za stvari poput uređivanja teksta ili pregledavanja fotografija i videa na većem zaslonu.

Uz veliku snagu modernih mobilnih uređaja, ovo znači da korisnici u džepu imaju mali PC te da, premda dio aplikacija nije prilagođeno velikim ekranima, drugi dio je.