INSAJDERI NAJAVLJUJU

Najveći među najvećima: Evo koja promjena dolazi na Samsung Galaxy Z Flip5

19.06.2023 u 11:39

Bionic
Reading

Najnoviji renderi Samsung Galaxy Z Flipa5 prikazuju iznenađujuće velik vanjski zaslon na preklopnom uređaju koji će premijerno biti prikazan ovog srpnja

Samsung će sljedećeg mjeseca u Seulu održati veliko predstavljanje Unpacked tijekom kojeg ćemo vjerojatno vidjeti najnovije preklopne smartfone Galaxy Z Flip i Galaxy Z Fold. Sudeći prema najnovijim neslužbenim renderima, Z Flip5 će stići s raskošnim vanjskim ekranom.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Samaung

Navodna reklama koju je podijelio MySmartPrice prikazuje uređaj sa sekundarnim ekranom koji pokriva veliku većinu stražnjeg dijela kućišta dok je telefon zatvoren. MySmartPrice nije podijelio veličinu zaslona, no prema slici je izgledno da je riječ o puno većem panelu od onog kojeg smo vidjeli na Z Flipu4. Nadalje, izgleda da je Samsung pronašao puno elegantniji način oblikovanja ekrana oko glavne kamere uređaja nego što je to Motorola napravila sa Razrom+.

Veći zaslon na vanjskom dijelu uređaja olakšat će snimanje selfija, no uz veći panel dolazi nekoliko nedostataka, na čelu sa većom izloženošću oštećenjima, kao i veća potrošnja baterije. Također vrijedi naglasiti da je mali zaslon jedan od glavnih aduta Flipa4. Minimalistička funkcionalnost koju pruža mali vanjski ekran bila je dio telefonovog šarma, piše Engadget. Uz veći ekran dolazi veća aktivnost, više opcija i veći korisnički angažman. Prije smo se na neki način mogli 'isključiti' i koncentrirati na okolinu, ostavivši uređaj da na malom vanjskom ekranu prikazuje samo važnije notifikacije.

Samsung će novi Galaxy Z Flip5, uz Galaxy Z Fold5 skoro sigurno predstaviti krajem srpnja, piše Engadget.