'VW CC - ČUVAJ SE'

Peugeot 408-icom GT želi konkurirati rastućem coupé tržištu

21.05.2015 u 07:19

Bionic
Reading

Već nekoliko godina, šuška se kako se Peugeot želi uhvatiti u koštac s predstavnicima premium 'mainstream' segmenta, poput VW-a. Pri tom se žele udaljiti i od sestrinskih brandova poput Citroena i DS-a. Što spremaju? AutoExpress saznaje kako je posrijedi coupé model 408 GT, a ugrabili su i službene fotografije automobila

Njihovim riječima, Peugeot je prepoznao zanimanje vozača za Mercedes CLA, Volkswagen CC i Audi A5 Sportback te žele preuzeti komad tržišnog kolača. Dizajnerski gledano, crte automobila su inspirirane Exalt konceptom s prošlogodišnjeg Beijing Motor Showa.

Dok se o tehnikalijama malo zna, bodovi za stil su svakako tu. Agresivna prednja maska s LED-icama i povećim otvorima polako se stapa s konzervativnije osmišljenim ostatkom automobila - tu je masivan c-nosač te za Peugeot pomalo neobičan stražnji kraj.

Pretpostavlja se kako Peugeot planira iskoristiti već postojeću EMP2 platformu za 408-icu GT, što znači da će se za taj model pojaviti i poznati BlueHDi dizelski i PureTech benzinski motori. Kad je o dizelašima riječ, očekuje se raspon od 120 do 180 konjskih snaga, a benzinci bi mogli ići na agresivnijih 267KS koje razvija 1,6-litreni četverocilindrični turbo-motor. Vrijedi spomenuti kako je koncept Exalt osmišljen upravo s tim motorom na umu, uz dodatak elektromotora za ukupnih 335 konjskih snaga. Postoji li mogućnost i takvog hibridnog pogona tek treba vidjeti.