Vrhunski Igraće iskustvo

Pet razloga zbog čega je bolje igrati se na laptopu nego na desktop računalu

03.07.2017 u 15:05

Bionic
Reading

Igranje na prijenosniku ne bi trebala biti tabu tema. Strastveni igrači posvećeni su svojim desktop računalima i čvrsto su uvjereni da njihove mezimce nikada ne bi mogli zamjeniti prijenosnim računalima

Prijenosna računala ipak imaju svoje prednosti u odnosu na desktop strojeve. Predstavljamo vam pet razloga zašto su gejming laptop računala pravi izbor za vaše igračke potrebe, a kao primjer će nam poslužiti moćna serija ASUS Republic of Gamers laptopa jer je u svetu gejmerskih prijenosnih računala ASUS broj 1.

  • Računala na kojima se želiš igrati moraju imati snažne procesore
  • Gejmerski laptopi odavno imaju jake procesore kojima nijedan zadatak ne predstavlja problem. ASUS-ova ROG serija prijenosnika raspolaže iznimno moćnom najnovijom generacijom Intel Core i7 procesora čije performanse ništa ne ostavljaju slučaju.
  • Grafičke kartice u gejmerskim laptop računalima moraju biti moćne kao one na desktop konfiguracijama
  • Grafičke kartice u gejmerskim prijenosnicima danas su moćne koliko i njihovi „stolni“ pandani. Moćne NVIDIA GTX kartice u ASUS ROG laptopima će svaku igru smazati kao od šale. Performanse koje nude ove kartice nimalo nisu slabije od onih koje ćete imati sa glomaznim desktopom
  • Gejmerski laptop ti omogućava da se igraš bilo gdje

Masivni desktop baš ne možeš nositi svuda sa sobom, zar ne? Toliko kablova i periferija prava su noćna mora za logistiku. Sa ROG laptopom možeš da se igraš gdje god poželiš i kada god poželiš. Gejmerska chicklet tipkovnica sa osvetljenjem bit će ti najudobniji igrački alat i u najmračnijim prostorijama.

Rashladni sustav na računalu na kome se igraš mora biti iznimno dobar, posebno u ljetnim danima

Mislite da će se gejmerski laptop prebrzo zagrijati pri intenzivnom igranju? Ljetna temperatura će ubiti performanse gejmerskog laptopa? Ovo ne važi za ASUS ROG laptope – sa odvojenim kulerima za CPU i grafičku karticu, ASUS-ovi gejmerski laptopi ostaće na savršenoj temperaturi pa makar se igrali i na samom Suncu, a pritom će ostati iznimno tihi. Upravo je ovo razlika između običnih laptopa sa brzim komponentama i pravih gejmerskih zvijeri poput ASUS ROG modela.

Desktop računalo je ograničeno konstantnim napajanjem.

Igranje bez strujnog kabela i konstantne jurnjave za utičnicom nije nemoguće. Baterije koje leže u ASUS-ovim laptopima omogućavaju više sati igranja i nećeš morati da gubiš poziciju u igri ili da se bojiš iznenadnog nestanka struje. ASUS-ove baterije u stanju su da traju iznimno dugo.

ASUS-ov gejmerski portfolio obuhvata veliki dijapazon modela – od nešto diskretnijeg ASUS FX553 do gejmerskog ultimativnog stroja ROG Strix GL502. Igranje na gejmerskim laptop računalima stvar je 21. stoljeća, a ASUS-ova Republic of Gamers serija najbolji je izbor koji možeš napraviti.