SVAKI DAN NOVI POPUST!

Pet domaćih servisa koji nude povoljniju kupnju

  • Autor: G. M.
  • Zadnja izmjena 10.12.2010 18:55
  • Objavljeno 10.12.2010 u 14:56
surfanje internet

surfanje internet

Izvor: Corbis / Autor: Corbis

Predstavljamo vam nekoliko online servisa koji dnevno nude novi popust za određenu uslugu ili proizvod. Redovitim pregledavanjem dnevnih ponuda, vjerujemo da će svatko pronaći nešto za sebe

Hrvatski internetski prostor posljednjih je mjeseci postao bogatiji za nekoliko servisa koji nude dnevne popuste, po uzoru na megapopularni američki Groupon. Ti servisi egzistiraju u simbiotskom odnosu s tvrtkama koje pružaju navedene usluge. Korisniku je zanimljiva činjenica da usluge u ponudi tih servisa koštaju značajno manje nego što bi to bio slučaj pri direktnoj kupnji. Pružatelji usluga prodaju pojedine usluge jeftinije jer niskom cijenom plaćaju reklamiranje brojnom članstvu servisa. Radi se uglavnom o skupnim aranžmanima pojedinih usluga, što znači da usluge s velikim popustom moraju prodati određenom broju korisnika da bi se aktivirale. Pružatelj usluga se uspijeva naplatiti zahvaljujući velikoj količini prodaje.

Zapravo bi se korisnik trebao manje zamarati razlogom, zbog čega su cijene ovih usluga toliko niske, a više nekim tehničkim problemima kao što su načini plaćanja i pouzdanost usluge. Pouzdanost usluge je vrlo visoka jer vam nijedan servis neće uzeti novac dok se ne zadovolje preduvjeti za prodaju, tj. dok se ne proda određen broj kupona. S druge strane, pružatelju usluga se ne isplati izigrati korisnika jer se te ponude plasiraju kao reklama. Vjerojatnije je da će se pružatelj usluga i više potruditi oko kupca baš zato što se radi o reklamnoj prodaji.

Načini plaćanja koje prihvaćaju svi servisi su kreditne kartice, a na nekima je moguće platiti i internetskim bankarstvom ili općom uplatnicom.

Kolektiva

tportal

tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Servis Kolektiva funkcionira preko prilično pregledne internetske stranice. Korištenje usluge podrazumijeva i registriranje korisnika, no Kolektiva to nudi i putem Facebooka, što će vam uštedjeti nekoliko minuta. Ponuda je raspoređena na regije Hrvatske po gradovima Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu, Varaždinu i Zadru. Ponuda dana zauzima većinu naslovne stranice, a korisnik može zatražiti i njeno primanje na adresu elektroničke pošte. Načini plaćanja na kolektivi su kreditne kartice, a posebno ćemo pohvaliti isticanje napomena vezanih uz ponude dana. Radi se o vrlo važnim uvjetima kupnje koji bi, ako ih kupac ne pročita, mogli izazvati probleme i nezadovoljstvo. Kolektiva je prisutna i Bugarskoj, Rumunjskoj, Srbiji i Sloveniji.

KupiMe

tportal

tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

KupiMe ima gotovo identično koncipiranu web stranicu kao Kolektiva. Vrlo je pregledna, s jasno istaknutim napomenama. Na KupiMe se također može prijaviti s Facebook profilom, no njegova prednost u odnosu na Kolektivu jest mogućnost plaćanja općom uplatnicom ili internetskim bankarstvom. Istaknuto je da servis podržava T-Comov PayWay sustav plaćanja. I KupiMe je prisutan u više država: Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji.

PonudaDana

tportal

tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

PonudaDana također se drži sličnog izgleda stranica, pa korisnici koji su isprobali KupiMe ili Kolektivu neće imati problema sa snalaženjem na ovom servisu. PonudaDana ističe da koristi T-Comov sustav online PayWay za sigurne novčane transakcije putem kreditnih kartice te posebno naglašava da će svi privatni podaci korisnika biti zaštićeni.

SamoDanas

tportal

tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

SamoDanas je servis koji se više bavi prodajom stvari nego usluga. Osnovan je kao produžetak aukcije.hr stranice pa je razumljiva njegova orijentacija. Servis svaki dan izdvaja nekoliko posebno povoljnih predmeta, no predlažemo vam da dodatno provjerite stvarnu vrijednost tih predmeta jer smo nekoliko puta vidjeli prenapuhane inicijalne cijene da bi prikazani popust izgledao što bolje.

SviHappy

tportal

tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Zadnji servis na popisu predstavljenih je SviHappy. Dizajn stranice je vrlo pregledan, a posebno je izdvojena podrška za T-Comov sustav plaćanja PayWay. Na naslovnici Svi Happy navodi da je kod njih moguće plaćati i internetskim bankarstvom te općom uplatnicom, dok u opisu djelatnosti piše da se može plaćati kreditnim karticama. Vjerujemo da je plaćanje općom uplatnicom i internetskim bankarstvom nedavno uvedeno.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi