orii

Pametni prsten s kojim ćete se osjećati kao špijun

25.07.2017 u 15:33

Bionic
Reading

Ako ste se ikad htjeli osjećati kao James Bond, s ovim gadgetom ćete to sigurno postići. Jednostavan dizajn, s vodootpornim kućištem i sve to bez očiju uprtih u ekran

Prljate po torbi i džepovima dok izvučete mobitel. Bluetooth slušalice vaš žuljaju, a i nije dobro držati uređaj u uhu konstantno. U bučnim prostorima ništa na čujete, usprkos tome što sam je zvučnik pojačan do kraja. Da, sve su ovo problemi s kojima se mnogi od nas svakodnevno suočavamo. Od toga da na kavi s prijateljima stalno gledamo u mobitel jer čekamo neku notifikaciju, do toga da nas SIRI ništa ne razumije jer smo pretihi ili nam mikrofon nije dovoljno osjetljiv.

Izvor: Društvene mreže / Autor: ORII

Pametni bluetooth prsten

Ajmo to promijeniti, rekao je ORII tim prije otprilike dvije godine. Doduše, tada su svoj uređaj još uvijek zvali 'Seashell' (ili morska školjka). To je prsten koji je bluetoothom spojen na vaš mobitel. Mali gumbići sa strane omogućuju pristup programima poput SIRI, a jednostavni pokret rukom i dodir uha će odgovoriti na vaš poziv ili započeti novi. Ali kako? Impuls poslan iz prstena putuje kroz vaše kosti do vašeg uha, i daje vam kristalno čist i jasan signal. Zvuči ludo, ali oni su to uspjeli.

Kickstarter su započeli tek ovaj mjesec, ali već su skupili dovoljno da otključaju svoj prvi cilj... Sa sto tisuća prikupljenih dolara, u već elegantan izgled ORII-a koji nudi tri boje, dodali su i četvrtu – metalik crvenu. Na dizajnu su radili s poznatom dizajnerom Andreom Pontiem iz Italije. Radio je na dizajnima za brojne tvrtke koje proizvode pametne telefone, te osvojio više od pet nagrada unazad pet godina za svoje radove.

Kao James Bond

Baterija ORII-ja traje 45 sati u standby mode-u, te može izdržati sat vremena telefoniranja. Vrijeme punjenja je samo sat i pol, no ako se preko Kickstartera skupi još 65 tisuća dolara, na tržište će pustiti i prijenosni punjač za ovaj prsten.

Ako ste se ikad htjeli osjećati kao James Bond, s ovim gadgetom ćete to sigurno postići. Jednostavan dizajn, s vodootpornim kućištem i sve to bez očiju uprtih u ekran. No ako još uvijek niste sigurni, uskoro počinje livestream gdje će ORII team napraviti demonstraciju glavnih funkcija i odgovoriti na sva vaša pitanja.