LUKSUZ DO NEBA

Što kažete na Louis Vuitton pametni sat od 20.000 kuna?

22.07.2017 u 19:24

Bionic
Reading

Uradak luksuzne modne tvrtke Louis Vuitton skuplji je i od Tag Heuerovog smartwatcha. Ima li to uopće smisla za nešto što treba puniti barem jednom dnevno? Modne glave teško da će postaviti to pitanje.

Pametni ručni sat Tambour Horizon prvi je takav uradak iz tvornice modnog luksuza, a šik je upravo toliko koliko se to valjda i očekivalo od takvog imena. Ovaj smartwatch kućišta promjera 42mm radi na platformi Android Wear 2.0, a lako se povezuje s iPhoneima i Android uređajima. Sami dizajn je izveden unisex pristupom, a prikaz je moguće mijenjati baš kako se to i očekuje. 

Povrh uobičajenih mogućnosti Googleove platforme za nosive gadgete, Louis Vuitton donosi posebne ekskluzivne prikaze i sadržaj poput aplikacija za putovanja. 

Prva je My Flight, koja omogućuje vlasnicima sata da povežu sve informacije o letovima koji im trebaju u jedinstven prikaz, dok je druga City Guide namijenjena onima koji požele Vuittonove savjete i preporuke po gradu u koji žele ići. 

Louis Vuitton Tambour Horizon Autor: Louis Vuitton
Louis Vuitton Connected Journeys - Tambour Horizon Connected Watch Autor: Louis Vuitton

Vuitton je ovaj pametni ručni sat napravio u suradnji s Googleom i Qualcommom, a kućište mu je izrađeno u Švicarskoj. Dostupan će biti u tri obrade kućišta (polirani čelik, brušeni čelik i potpuno crna) te ga je moguće prilagoditi s ukupno 60 remena (po 30 za žene i 30 za muškarce).

Posebnost smartwatcha Tambour Horizon je i to da mu lice nikad nije ugašeno. Na njemu se uvijek vrti neka animacija ili kakav prikaz, koji umanjuje osjećaj nošenja 'crne rupe' na ruci kako to obično biva s recimo gadgetom Apple Watch.

Koliko će koštati ovo zadovoljstvo? Između 2.500 i 3.000 dolara, ovisno o obradi i remenima. Tko voli - nek' izvoli.