SEA HERO QUEST

Ovu igru skinulo je milijun ljudi u dva tjedna! Otkrijte zašto

20.05.2016 u 10:24

Bionic
Reading

Prva igra na mobitelima kojom znanstvenicima pomažete u borbi protiv demencije preuzeta je milijun puta u dva tjedna nakon predstavljanja

Kao što smo već pisali, igra je osmišljena i napravljena kako bi se u svrhe znanstvenog istraživanja preusmjerio bar dio od tri milijarde sati, koliko provedemo igrajući se svaki tjedan.

Igrajući Sea Hero Quest znanstvenicima omogućavamo prikupljanje vrijednih navigacijskih podataka. Dosad - dakle, u dva tjedna - tako je skupljeno više od 11 godina igranja.

Za brojne ljude koji pate od demencije jedan od prvih simptoma je gubitak svijesti o prostoru, pa se sve teže kreću čak i kroz prostore i okruženja koja vrlo dobro poznaju.

Stvaranje globalnog mjerila za kretanje kroz prostor jedan je od ključnih koraka naprijed za razvoj novih dijagnostičkih testova bolesti koje uzrokuju demenciju. Sea Hero Quest pruža anonimne podatke vezane uz navigacijsko ponašanje i orijentaciju u prostoru o svakom igraču.


Anonimne podatke će obrađivati tim pri University College London. 'Znanstvenicima bi trebalo više od 1.500 godina za laboratorijsko prikupljanje količine podataka koju je dosad generirala igra Sea Hero Quest. Kako bi mogli stvoriti pravo mjerilo za ljudsko orijentiranje u prostoru, važno je da igru igra što više igrača iz različitih zemalja, dobi i spola', rekao je profesor Michael Hornberger sa Sveučilišta East Anglia, koji se bavi istraživanjem demencije.

Deutsche Telekom pokrenuo je inicijativu Game for Good u suradnji s centrom za istraživanje Alzheimerove bolesti pri University College London, Sveučilištem East Anglia i tvrtkom Glitchers, koja se bavi razvojem igara. U Hrvatskoj ju provode Hrvatski Telekom i Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest.

Sea Hero Quest je dostupan besplatno za Android i iOS. Sea Hero Quest dosad je skupio više od 45 tisuća recenzija u App Storeu i Google Playu, s prosječnom ocjenom pet zvjezdica. Kad se spoje rezultati u te dvije trgovine, igra je ušla među prvih deset na više od 50 tržišta.

RTL Autor: RTL
Sea Hero Quest | The Project Story