MOBILNI NOVITETI

Ovog puta službeno: poznat je točan datum izlaska Samsungovog neobičnog preklopnog smartfona

05.09.2019 u 10:54

Bionic
Reading

Premda prošlih nekoliko mjeseci uglavnom slušamo o odgodama, Samsung je konačno objavio konkretan datum izlaska Galaxy Folda, a pridružio mu je i 'premijsku uslugu'

Samsung je u srpnju najavio 'poboljšanja' koja će zaštititi ekran Galaxy Folda od potencijalnog savijanja i pucanja, što mu je dva mjeseca kasnije očigledno pošlo za rukom. Naime, Galaxy Fold od danas ima službeni datum izlaska u Koreji - i to sutra, 6. rujna.

Prvo u Koreji, pa onda u SAD-u, pa onda kod svih ostalih?

Obožavatelji novih tehnologija u SAD-u svoje će Foldove dobiti tijekom 'idućih par tjedana', piše u drugom izvješću za medije. Šuška se o tome da bi uređaj u SAD mogao doći 27. kolovoza, no Samsung to još nije službeno potvrdio.

Korejski tehnološki div također nudi novu uslugu koja se zove 'Galaxy Fold Premier Service' (premijska usluga za Galaxy Fold) te koja uključuje, citiramo, 'izravni pristup Samsungovim stručnjacima koji mogu pružiti savršeno skrojeno vodstvo i podršku u bilo kojem dijelu dana i u bilo koje vrijeme. Opcije uključuju podršku jedan-na-jedan.' Ovo posljednje podrazumjeva, pretpostavljamo, osobni kontakt koji će objasniti sve što se smije ili ne smije raditi sa vrlo krhkim ekranom.

Cijena usluge će, prema The Vergeu, biti uključena u cijenu samoga uređaja.

Samsung je, podsjetimo, odgodio izlazak telefona nakon što su recenzenti naišli na ozbiljne probleme s uređajem. Neki od njih su skinuli zaštitni film koji je, ispostavlja se, bio doslovno dio telefona te su time oštetili panel. Samsung je na prigovore odgovorio službenom odgodom uređaja čija je cijena trebala biti nešto manja od 2000 dolara.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Samsung

Ipak dolazi

Premda se činilo da Galaxy Fold baš nikad neće doći u dućane, Samsung tvrdi da to nije istina. Štoviše, sigurni su da su popravili uređaj dodavši zaštitni sloj koji seže oko rubova ekrana, dodavši dodatnu zaštitu od nečistoća te pojačavanjem gornje i donje šarke 'zaštitnim pokrovom'. Više o promjenama, ako vas zanima, možete pročitati u drugom članku The Vergea.

Samsung će, nadamo se, uskoro objaviti i službeni datum izlaska uređaja u drugim regijama.