NADOGRADNJE I INSTALACIJE

Stiže redizajn Googleovog dućana aplikacija, evo što se mijenja

19.04.2017 u 09:31

Bionic
Reading

Malo koji vlasnik pametnog telefona kojem srce čini platforma Android nije upoznat s brojnim malim kutovima Google Play trgovine aplikacijama. Konkretnije, malo tko da se nije našao u kaosu brda nadogradnji appova uz neadekvatan pregled instaliranog sadržaja i onoga što je korisnik uopće i kupio. Stvari se ipak mijenjaju

Google Play tj. odjeljak 'My apps & games' ovih dana doživljava redizajn nabolje. U ovom segmentu će se pojaviti tabovi Updates, Installed, Library i Beta, čime će na jednostavniji i jasniji način biti pružen pogled na sve korisnikove aplikacije i instalirani sadržaj. 

Štoviše, na pregledu nadogradnji jasno će se vidjeti veličina instalacijske datoteke i kada je zadnji put app osvježen. Starim aplikacijama će se pak lakše pristupiti i moći će ih se instalirati iz taba pod oznakom 'Library'. Već instalirane aplikacije moći će se sortirati, uz još jasniji prikaz zahvaljujući izmjeni veličine fonta. 

Sve ovo izgleda kao niz minijaturnih promjena radije nego radikalan redizajn - no stvar je itekako dobrodošla.

Kako to obično i biva, Googleov rollout novog prikaza bi mogao potrajati neko vrijeme pa valja biti strpljiv. Kako stvar izgleda moguće je vidjeti u nastavku: