OPTIMISTIČNO

Ovo je obećanje koje je korisnicima dao novi direktor Microsofta

06.02.2014 u 20:12

Bionic
Reading

Otkako je Nadella i službeno postao izvršni direktor Microsofta, nije bilo posebne komunikacije izvan uređenih kanala, no njegov račun na Twitteru koji je stajao neaktivan pune četiri godine odjednom je osvježen. Pritom je i čelnik kompanije dao posebno obećanje na društvenoj mreži

Službeni račun odjednom je dobio oznaku za potvrdu od mreže, a broj pratitelja eksplodirao. Prvo Nadellino obećanje i prva poruka na Twitteru otkako je četverogodišnje pauze bila je kako neće čekati četiri godine između poruka:


To (za nadati se - šaljivo) može značiti i da će slati poruke učestalije, na godišnjoj razini, a izgledno je da će biti nešto aktivniji. Tijekom jučerašnjeg dana čestitao je i timu Seahawks na izvrsnoj sezoni, čime je uveo i faktor osobnosti, bez korporativnih stvari:


Već prvim dvjema porukama, Satya Nadella postao je najaktivniji Microsoftov CEO na društvenim mrežama. Bill Gates istupio je s pozicije prije ere društvenih mreža, a naknadno je sakupio gotovo 15 milijuna pratitelja na Twitteru. Bivši CEO Steve Ballmer nije ni imao poseban profil za komunikaciju na ovoj mreži, a kamoli potvrđen profil poput Nadelle.

Vrijedi spomenuti i kako je Appleov čelnik Tim Cook poslao svega 37 poruka na ovoj društvenoj mreži, uz 380 tisuća pratitelja, a Googleov Larry Page ni nema Twitter. Naravno, njegova je dnevna pozicija na profilu na Google+