MICROSOFT HRVATSKA NAJAVLJUJE

'Ovo će biti najjači WinDaysi dosad'

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 09.04.2013 16:21
  • Objavljeno 09.04.2013 u 16:21
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

To tvrdi direktorica trinaestog izdanja najveće domaće tehnološke konferencije koja bi u Umagu od 22. do 26. travnja trebala ugostiti više od 1.500 sudionika te 127 stručnjaka i predavača

Najavljeno je kako bi Microsoftova konferencija WinDays trebala bi biti 'baza' robotike, automatizacije i najnovijih informacijskih tehnologija.

Prva će četiri dana konferencije biti tradicionalno rezervirana za WinDays Technology, s fokusom na aktualnosti i najnovije Microsoftove proizvode koji tvrtkama i pojedincima omogućavaju veću produktivnost i konkurentnost.

Uz stručnjakinju za sigurnost Paulu Januszkiewicz i Hrvoja Benka, Hrvata zaposlenog u Microsoftovom odjelu za istraživanje i razvoj, najavljeno je desetak novih predavača, kao i posebna serija predavanja koja će svima omogućiti osvježavanje ili stjecanje temeljnih znanja.

'Izuzetno zanimanje predavača, domaćih i inozemnih stručnjaka te odličan odaziv sudionika potvrđuju da ovogodišnji WinDaysi imaju sve pretpostavke da budu najjača konferencija do sada.

Presjekom Microsoftovih rješenja i tehnologija i povezivanjem akademske, poslovne i tehnološke zajednice na konferenciji želimo postaviti čvrst temelj za stvaranje novih rješenja odnosno proizvoda, usluga i procesa visoke dodane vrijednosti, koji će ubrzati rast domaćeg gospodarstva i postaviti Hrvatsku u što bolji položaj s obzirom na ulazak u zajednicu europskih država', naglasila je Dubravka Salopek, direktorica konferencije Microsoft WinDays13.

Poslovna konferencija, WinDays Business, bit će održana 25. i 26. travnja te će biti prilika za razmjenu znanja i iskustava s najuglednijim znanstvenicima svjetskih sveučilišta i instituta.

Jedan od njih je Stephane Garelli s International Institute for Management Development i vođa tima koji stvara Godišnjak svjetske konkurentnosti.

Najvažniji dan ovogodišnje WinDays konferencije trebao bi biti petak, kada će biti razmotren i predložen temeljni strateški okvir za napredak Hrvatske. Rezultati tih zaključaka će se pratiti na daljnjim Microsoftovim konferencijama i događanjima.

Vodećim znanstvenicima i predavačima pridružit će se i svjetski stručnjaci, profesorica Silvija Gradečak s Massachusetts Institute of Technology, profesor Tamim Asfour s Karlsruhe Institute of Technology te profesor Ivan Đikić s Medicinskog fakulteta Sveučilišta Goethe u Frankfurtu.

'Izuzetno me raduje što ćemo ove godine u Umagu vidjeti pet najboljih timova mladih ljudi, u sklopu finala Akademije za mlade softverske tvrtke, koji će svoje startup projekte braniti pred žirijem', rekao je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

Predstavljene su Microsoftove WinDays13 aplikacije, za računala pokretana Windows 8 te pametne telefone pokretane Windows Phone 8 operativnim sustavom.

Aplikacije je izradila partnerska tvrtka Dizzy.hr, na čelu s Domagojem Pavlešićem, tvrtka zaslužna za prošlogodišnju mobilnu inačicu aplikacije, namijenjenu Windows Phone 7 uređajima. Besplatno ih preuzmite u trgovinama online Windows, odnosno Windows Phone.

Raspored predavanja pogledajte na stranicama konferencije Microsoft WinDays 2013

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!