PROJEKTI UDRUGE

Ovi prometni stručnjaci održat će edukacije za sigurniju vožnju motociklista i biciklista

27.03.2017 u 12:23

Bionic
Reading

Udruga Sigurnost u prometu (SUP) u suradnji s MUP-om (Služba za sigurnost cestovnog prometa) i Fakultetom prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu predstavila je akcije koje uskoro kreću i besplatne su za polaznike

Udruga Sigurnost u prometu (SUP) u suradnji s MUP-om (Služba za sigurnost cestovnog prometa) i Fakultetom prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu predstavila je akcije koje uskoro kreću i besplatne su za polaznike, a cilj im je povećati sigurnost sudionika u prometu, s posebnim naglaskom na motocikliste, mopediste i bicikliste koji su aktivniji dolaskom toplijih vremena. Projekte je predstavio tajnik udruge SUP Georg Davor Lisicin: Škola bicikliranja 18+ te Edukacija mopedista i motociklista. Projekti će se održati diljem Hrvatske zahvaljujući tome što su odobrena sredstva Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH. 

'Škola bicikliranja 18+ predstavlja besplatnu edukaciju odraslih biciklista o poznavanju zakonskih propisa, prve pomoći, vještine vožnje te pozitivnih zdravstvenih, ekoloških i ekonomskih učinaka korištenja bicikla. Edukacija kreće od početka travnja, prva će biti u Zadru, a važno je istaknuti da Hrvatski Crveni križ pruža veliku podršku našim projektima, a pomoći će tako što će educirati po pitanju prve pomoći', rekao je Lisicin i dodao: 'Edukacija mopedista i motociklista predstavlja besplatnu edukaciju mopedista i motociklista za sigurno sudjelovanje u cestovnom prometu, te podizanje razine svijesti o opasnostima koje nosi njihovo sudjelovanje u prometu. Polaznici će dobiti vrijedno novo znanje i utvrditi postojeće. Krećemo od 1. travnja sa Zagrebom na poligonu u Mičevcu. Ovdje imamo i svojevrsnu šok terapiju gdje polaznike doktor Slaven Babić s KBC Sestre milosrdnice upoznaje s posljedicama stradavanja u prometu.'

Program 'Škola bicikliranja 18+' provodit će se u Zagrebu, Zadru, Makarskoj, Osijeku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Koprivnici i Puli, dok će se edukacija mopedista i motociklista provesti u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Dubrovniku i Splitu. Ako postoji interes u drugim gradovima, iz SUP-a poručuju da im se svi zainteresirani slobodno jave. Iz udruge navode da je sudjelovanje na svakom projektu besplatno, a sudionici će dobiti bogato teoretsko i praktičko znanje.

Prijaviti se možete na e-mail adresu info.kontakt.sup@gmail.com te pozivom ili slanjem SMS poruke na sljedeći broj: 099/ 805 40 40. Prilikom prijave ćete odmah dobiti detaljan plan i program.