najbolje značajke

Ove korisne trikove za Viber jednostavno morate isprobati

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 20.10.2020 13:24
  • Objavljeno 20.10.2020 u 13:24
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Michele Ursi / Alamy / Alamy / Profimedia

Od pametnih notifikacija do skrivanja statusa - pobrojali su značajke Vibera koje jednostavno morate isprobati

Viber je od svojih skromnih početaka do danas postao jednim od najpopularnijih programa za digitalnu komunikaciju. Ako ga koristite, predlažemo da bacite pogled na našu listu njegovih najkorisnijih značajki.

Uključite pametne notifikacije

Viber u osnovnim postavkama šalje podsjetnik za sve poruke koje ste primili od vašeg kontakta - čak i ako ih tak osoba pošalje jednu za drugom. Da biste reducirali zvonjavu, možete uključiti pametne netifikacije koje će vam za hrpu poruka dati samo jednu notifikaciju. Da biste ih aktivirali, uđite u razgovor i povucite prstem prema lijevo. Birajte Smart Notifications kako biste ih aktivirali ili ugasili.

Munjevito se prebacite u drugi razgovor

Ako imate hrpu aktivnih razgovora, vjerovatno bi vam dobro došla opcija brzog prebacivanja. Ne brinite zato jer Viber ima opciju kojoj pristupate tako da uđete u razgovor i samo povučete prstom prema desno. U listi ćete vidjeti sve aktivne sobe s razgovorm među kojima se možete prebaciti pritiskom na prijateljevo ime ili ime grupe.

Isključite dosadne notifikacije

Svi imamo trenutke u danu kada nam podsjetnici zbilja nisu potrebni. Da biste isključili notifikacije iz Vibera pritisnite na Navicon i birajte Settings. Pritisnite na Notifications i isključite sve stavke koje vam smetaju poput prikaz poruke na glavnom ekranu, dolazak kontakta na Viber, nove poruke, paljenje ekrana kada dođe poruka i tako dalje. Druga metoda je da jednostavno isključite sve podsjetnike apliakcije pomoću postavki vašeg Androida ulaskom u postavke i odlaskom u Apps > Viber gdje jednim pritiskom prsta možete isključiti sve podsjetnike koji dolaze iz Vibera.

Isključite paljenje ekrana kada stižu nove poruke

Ako ne želite da se ekran upali kad dobijete podsjetnik iz Vibera, postoji opcija kojom to možete isključiti. Nove poruke će na ovaj način biti malo diskretnije te neće automatski paliti ekran. Ovo možete postići pritiskom na Navicon na donjem desnom kutu ekrana i odlaskom u Settings. Tamo pritisnite na Notifications i maknite kvačicu pored stavke 'Light screen for messages'.

Kako brisati pojedine poruke u razgovoru?

Ako želite izbrisati poruku koju vam je poslao kontakt možete ih izbrisati iz sobe. Ovo će samo raditi samo s vaše strane, što znači da će poruke i dalje ostati kod pošiljatelja. Da biste izbrisali poruku uđite u razgovor i dugo pritisnite na poruku koju obrišite biranjem stavke Delete.

Druga opcija bila bi da pritisnete na Navicon i birate Edit Messages, odaberete poruke koje želite izbrisati i birate ikonicu smeća u donjem desnom kutu ekrana.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!