TRAŽENA ROBA

Ove stare tenisice s Appleovim logom prodane su za nevjerojatno cifru

26.03.2020 u 14:58

Bionic
Reading

Za odjeću i obuću dostupnu Appleovim zaposlenicima pojedini su kolekcionari spremni dati priličnu količinu novca

Par tenisica dizajniranih isključivo za zaposlenike Applea sredinom '90-tih godina prošlog stoljeća nedavno su na dražbi postigle cijenu blizu 10 tisuća američkih dolara. Dio su niza takvih rijetkih i ekskluzivnih proizvoda koji su u zadnje vrijeme ponuđeni na aukcijama.

Appleove majice već dugo su metom kolekcionara, piše Business Insider. Tijekom '80-tih godina 20. stoljeća ta je tvrtka imala vlastiti dućan, zatvoren za širu javnost, gdje su njeni zaposlenici mogli kupiti raznoraznu Appleom brendiranu robu, pa tako i majice s različitim logotipima i sloganima.

Pojedine majice izrađivane su u vrlo malim serijama (po stotinjak komada) pa im je kolekcionarska vrijednost tim veća.

TEHNO PREGLED

Koji ste imali? Pogledajte neke od najistaknutijih smartfona ovog desetljeća

Pogledaj galeriju

Jedan od najpoznatijih komada odjeće iz tog razdoblja bila je majica sa kapuljačom koju je Appleovo osoblje nosilo u vrijeme kad je prvo računalo Mac predstavljeno. 'Radim 90 sati tjedno i super mi je', piše na njoj.

U svom sjedištu u Cupertinu (Kalifornija) Apple ima trgovinu u kojoj široj javnosti prodaje brendiranu robu poput torbi za kupovinu i majica. Posebna odjeća također je bila dostupna i tijekom godišnjih konferencija namijenjenih razvojnim programerima Worldwide Developers.

Odjeća i obuća dostupne isključivo Appleovim zaposlenicima ipak su i dalje najtraženija roba.

Ove ponešto iznošene tenisice iz '90-tih godina prodane su za 9687 američkih dolara. Cijena je postignuta tijekom dražbe s ukupno 20 ponuda.

Isti je tip tenisica - i to u boljem stanju - ponuđen na dražbi tijekom 2017. godine, s početnom cijenom od 15 tisuća američkih dolara. Uz njih i dalje stoji oznaka 'Nije prodano'.

Par tenisica sličnih onima s unosne dražbe prodan je na platformi Poshmark za 2500 USD, prema podacima s tog web odredišta.

Kao i one nedavno prodane na dražbi imaju Appleov logotip u duginim bojama na jeziku i sa strane.

A ovo su tenisice koje je Reebok napravio za Apple.

Tijekom 2018. godine iz Versacea su objavili fotografiju tenisice koja izgleda kao da je napravljena za Apple.

Pojavila su se nagađanja o suradnji, ali - koliko je poznato - dosad nije realizirana.