PRIJE PADA NA 'PETICU'

Ovako ćete zadržati svojih 15GB podataka na OneDriveu

14.12.2015 u 14:06

Bionic
Reading

U studenom je Microsoft objavio kako odustaju od prethodnog obećanja o neograničenom OneDrive cloud spremišnom prostoru za Office 365 pretplatnike, ali i mnoge druge koji su koristili besplatne pakete od po 15GB. Za to su, iz nekog bizarnog razloga, okrivili same korisnike, a nakon polu-isprike prije nekoliko dana vratili su i mogućnost da se 'zadrži' besplatni paket od 15GB

Nakon te inicijalne pljuske korisnicima OneDrive cloud servisa, mnogi su se odlučili na povratak Dropboxu ili Google Driveu. Ako je pak kome stalo do zadržavanja besplatnog prostora od 15GB prije sljedeće godine kada će on pasti na 5GB, Microsoft je ipak omogućio 'novu ponudu' gdje je moguće zadržati taj prostor, ali i 15GB namijenjenih smještanju fotografijama s pametnih telefona.

Ta 'ponuda' je ništa drugo doli pružanje mogućnosti onima koji žele zadržati postojeću količinu podataka (u sklopu besplatnog podatkovnog paketa i 'Camera roll' bonusa). Novi korisnici će i dalje od sljedeće godine moći imati tek 5GB slobodnog prostora na raspolaganju i neće moći računati s bonusom od 15GB za fotografije s mobilnih uređaja.


Postojeći Office 365 pretplatnicima stvari ostaju i dalje iste (ograničene), dok konkurencija poput Amazona ne miruje.

Tko želi zadržati 15GB besplatnog prostora + 15GB prostora za mobilne fotografije, treba tek posjetiti ovaj link i potvrditi želju da se slobodni prostor sačuva. I dok je ovaj potez bolji od ničega, isprika koja stiže mjesec dana nakon 'pljuske' korisnicima možda i ne znači previše.