TEHNO SAVJETI

Ova aplikacija pomaže produljiti život baterije vašeg Androida

22.01.2018 u 08:36

Bionic
Reading

Greenify je aplikacija za Android koja već ugrađene opcije uređaja koristi kako bi korisniku pomogla da iz baterije izvuče još nekoliko dragocjenih radnih sati

Greenify je aplikacija koja nastoji uštedjeti bateriju Androida tako da sustavno gure aplikacije u takozvani 'hibernacijski mod' - stanje koje ih spriječava od rada u pozadini i samim time crpljenja baterije. Umjesto da zatvara sve aplikacije, Greenify korisniku dozvoljava da bira što želi zatvoriti, a što želi ostaviti da radi kao do sad.

Kako biste počeli s instalacijom Greenifyja, morat ćete ga pronaći na Google Play Storeu. Na tržištu postoje dvije verzije Greenfyja - besplatna i 'donacijska'. Plaćena verzija korisniku nudi nekoliko eksperimentalnih značajki te im dozvoljava da novčanom donacijom  financiraju autora aplikacije.

Kako aktivirati Greenify?

Nakon što Greenify konačno instalirate i pokrenete, morat ćete proći kroz nekoliko koraka podešavanja postavki. Njima dozvoljavate aplikaciji da radi što mora, a usput provjeravate jesu li sve postavke sustava onakve kakve bi trebale biti.

Nakon što izaberete kakav telefon koristite i odgovorite koristite li zaključavanje PIN-om ili lozinkom, doći ćete do dijela zbog kojeg je i nastao ovaj vodič.

Greenifyju trebaju točno specifični uvjeti za optimalne performanse. S obzirom da radi nakon što ugasite ekran, postavka zaključavanja uređaja odmah nakon gašenja ekrana mora se isključiti. Tapnite na 'Verify' kako biste odmah otišli do tog izbornika. Vodite računa da Greenify može pogriješiti i poslati vas u pogrešni izbornik. Ako to napravi, tapnite na zupčanik pored 'Screen Lock' opcije, odnosno zaključavanja ekrana te promijeniti izbor tamo.

Nakon što ste to napravili, vratite se u Greenify i prebacite se na provjeru automatskog zaključavanja ekrana. Greenify kod ove opcije traži odgodu od barem pet sekundi - tapnite 'Verify' i otiđite podesiti sigurnosne postavke Androida.

Nakon što ste to učinili, morat ćete Greenifyju dopustiti pristup ergonomskim značajkama odnosno Accessibilityju. Tapnite na 'Setting' gumb i izaberite izbornik 'Accessibility'. U izborniku pronađite Greenify i dopustite mu pristup. Dobit ćete prozor upozorenja koji vam objašnjava što upravo radite. Sve što trebate napraviti je potvrditi tapom na OK.

Nakon ovoga ćete konačno biti blizu kraja. Greenify će vam objasniti što točno radi hibernacija koju on koristi. Nakon što ste se upoznali sa novim alatom, tapnite na Next. Sve što još nakon ovoga morate napraviti je omogućiti Greenifyju Usage Access, odnosno pristup korištenju. Tapnite na 'Grant Permission'. U sljedećem prozoru tapnite na Greenify i nakon toga aktivirajte Usage Access.

Ovim korakom ste, konačno, instalaciju priveli kraju. Nakon ovoga samo morate tapnuti na Finish kako biste počeli korisititi Greenify.

  • +3
Ne sviđa vam se novi iPhone? Ovo su najbolje alternative! Izvor: Promo fotografije / Autor: Huawei