višedimenzionalni svjetovi

Otvara se prvo kino virtualne stvarnosti u Hrvatskoj

30.10.2023 u 12:44

Bionic
Reading

U zagrebačkoj Petrinjskoj ulici za mjesec dana trebalo bi se otvoriti prvo kino virtualne realnosti u Hrvatskoj, u kojem će se prikazivati i novi dokumentarac pokretača projekta, putopisca i storytellera Davora Rostuhara, nastao tijekom njegove 16-dnevne ekspedicije u Tanzaniji

'Sa stvaranjem najnovijeg kreativnog projekta o lovcima sakupljačima, konkretno o plemenu Hadzabe u Tanzaniji, postavili smo si pitanje kako tu priču želimo predstaviti i pokazati', stoji u najavi Rostuharovog Kluba za ekspedicionizam i kulturu (KEK).

Svi projekti Davora Rostuhara i KEK-a multimedijalni su, poprimaju razne oblike, često istovremeno - poput knjiga, fotomonografija, filmova i predavanja, nisu samo priče, već su višedimenzionalni svjetovi koji se mogu istraživati iznova i iznova.

S projektom 'Lovci sakupljači' odlučili smo se ponovo upustiti u nešto novo i ovu priču istražiti kroz novi medij virtualne stvarnosti,  a budući da u Hrvatskoj još ne postoji VR kino u kojemu bismo taj film mogli prikazivati, takvo smo kino odlučili ostvariti sami, ističu iz KEK-a.

VR kino omogućit će posjetiteljima isprobavanje najnovije storytelling tehnologije, a uz prvi hrvatski VR film u produkciji KEK-a, prikazivat će i nekoliko svjetski poznatih VR dokumentarnih filmova po izboru Davora Rostuhara.

Bit će to prvi put u 20 godina postojanja da Klub za ekspedicionizam i kulturu ima vlastiti prostor za kreativne sadržaje koje će, očekuje se, okupljati ljubitelje putovanja, avanturiste, istraživače i 'sve one koji se ne zadržavaju previše u prošlosti, uživaju u sadašnjosti, a okrenuti su budućnosti'.