firefox relay

Firefox nudi novu uslugu - maskiranje telefonskog broja

14.10.2022 u 14:13

Bionic
Reading

Firefox Relay, Mozillina usluga osmišljena da sakrije vašu pravu adresu e-pošte dajući vam virtualne adrese, širi se na ponudu virtualnih telefonskih brojeva

U objavi na službenom blogu, voditelj Mozillinih proizvoda Tony Amaral-Cinotto objasnio je da nova usluga pod Firefox Relayem generira telefonski broj koji možete koristiti ako sumnjate da bi ga netko mogao iskoristiti za slanje neželjenih poruka ili ako mislite da bi ga netko mogao podijeliti.

Ideja je da dijeljenje ovog alternativnog telefonskog broja olakšava blokiranje neželjenih telefonskih poziva ili poruka u budućnosti. Preko usluge je moguće blokirati sve pozive ili poruke poslane na broj virtualnog mobitela ili samo određene kontakte. Bitno je naglasiti da ćete ovim potezom osigurati da vaš pravi telefonski broj bude tajan, a o čemu biste trebali razmišljati ako se radi o broju koji koristite za primanje osjetljivih informacija poput kodova za dvostupanjske potvrde putem SMS-a.

‘Kada se prijavite i prihvatite uvjete određene kompanije na internetu, također pristajete na dijeljenje svih svojih osobnih podataka poput telefonskog broja, a ujedno sa svim njihovim partnerima', istaknuo je u objavi Amaral-Cinotto.

Nakon što se prijavite Firefoxova usluga maskiranja telefonskog broja nudi 50 minuta dolaznih poziva i 75 tekstualnih poruka mjesečno. Mozillin post na blogu napominje da možete koristiti uslugu za odgovaranje na poruke vašeg zadnjeg pošiljatelja, ali ne možete upućivati ​​odlazne pozive ili slati poruke kome god želite.

Za razliku od postojeće mogućnosti virtualne e-pošte Firefox Relaya, koja vam omogućuje generiranje više adresa e-pošte koje prosljeđuju na vaš pravi račun, usluga telefonskog broja daje vam pristup samo jednom telefonskom broju.

Usluga maskiranja telefonskog broja također je skuplja i iznosi 4,99 američkih dolara mjesečno (ili 3,99 USD mjesečno, ako se plaća godišnje) dok usluga e-pošte nudi izbor između besplatne i premium razine, koja košta 1,99 američkih dolara mjesečno (0,99 USD mjesečno kada se plaća godišnje).

Usluga virtualnog telefonskog broja zasad je dostupna samo korisnicima iz SAD-a i Kanade.