ULAGANJE U BUDUĆNOST

Oracle, Samsung i Obama za brži razvoj mreža 5G

19.07.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Oracle i Samsung priključili su se novoj inicijativi za razvoj iduće generacije 5G bežičnih mreža koju je pokrenuo američki predsjednik Barack Obama

Projekt koji bi trebao ubrzati razvoj mreža 5G kojeg predvode National Science Foundation, neprofitna organizacija US Ignite i niz istaknutih osoba iz tehnološkog svijeta, s početnim ulaganjem vrijednim 400 milijuna dolara, nedavno je najavio Barack Obama.

U programu Platforms Enabling Advanced Wireless (PAWR) Bijele kuće nadaju se kako će unaprijediti razvoj bežičnih tehnologija i usluga iduće generacije, što bi brzinu mreže trebalo podići do tisuću puta u odnosu na sadašnje kapacitete.

Oracle se priključio kao jedan od osnivača koji će djelovati u upravnom odboru. PAWR-u će dati na raspolaganje svoju tehnologiju Oracle Cloud i inženjere, kao i alate potrebne za istraživanje zlorabe mreže i sigurnosnih problema vezanih uz wi-fi.


Samsung će također biti aktivan u upravnom odboru. Surađivat će s više od 400 istraživača na sveučilištima te ponuditi stručnjake i znanje vezano uz arhitekturu bežičnih mreža i tehnologija radio pristupa mmWave.

Nedavno je američka savezna regulatorna agencija Federal Communications Commission odobrila nova pravila za otvaranje frekvencija iznad 24 GHz za 5G, što bi trebalo ubrzati razvoj mreža iduće generacije.

Više:ZDNet