ODGOVOR I NOVA PITANJA

Oglasio se i Huawei, evo što su poručili vlasnicima njihovih smartfona

20.05.2019 u 12:51

Bionic
Reading

Iz kineske tvrtke stiglo je obećanje kako će njihovi postojeći uređaji nastaviti primati sigurnosne nadogradnje za operativni sustav Android

Nakon što je Google iznenada povukao licence za Android zbog toga što ih je američka vlada uvrstila na crnu listu iz Huaweija su se oglasili prvom reakcijom.

U odgovoru na upit uglednog tehnološkog medija Verge, Huawei naglašava svoj doprinos globalnom rastu Androida dvoznamenkastim rastom broja prodanih primjeraka njihovih uređaja u vrijeme u kojem ostali proizvođači bilježe pad ili stagniraju.

izdvojili smo

Ovo su najzanimljiviji smartfoni s Androidom koje možete kupiti za malo novca

Pogledaj galeriju

Svima koji su kupili njihove smartfone poručili su kako će Huawei i brend Honor nastaviti dobivati sigurnosne nadogradnje softvera i druge usluge nakon prodaje. To se odnosi kako na već prodane uređaje, tako i na one koji su na zalihama u trgovinama diljem svijeta.

'Nastavit ćemo graditi siguran i održiv softverski ekosustav kako bismo korisnicima globalno pružili najbolje iskustvo', navedeno je u odgovoru. Iz toga se da naslutiti da su razvoj i implementacija alternative Androidu realna opcija.

Iz Googlea je već bila stigla potvrda kako će Huaweijevi smartfoni i dalje imati pristup trgovini aplikacijama Play, kao i nadogradnjama za njih. No pitanje je što će biti s nadogradnjama za Android, što će u velikoj mjeri ovisiti o raspletu trgovinskog rata između Kine i Sjedinjenih Država.