MODERNIZACIJA

Odsad HRT možete gledati i na mobitelima i tabletima

16.05.2014 u 09:41

Bionic
Reading

Kako biste mogli koristiti uslugu trebate se registrirati putem web stranice gledaj.hrt.hr/prijava ili odabirom linka Gledaj HRT! u izborniku stranice www.hrt.hr, dok za mobitele trebate preuzeti aplikacije

Hrvatska radiotelevizija je 15. svibnja, na Dan HRT-a, pokrenula eksperimentalnu uslugu kojom će omogućiti gledanje i slušanje svojih kanala na mobilnim i računalnim platformama.


Usluga je dio tehnološkog razvojnog projekta Hrvatske radiotelevizije kojim se želi povećati dostupnost i vidljivost HRT-ovih kanala, pokrenuti interaktivna komunikacija s gledateljima, te povećati kvaliteta usluge u dinamičnom medijskom okruženju.

Besplatna je i ograničena na područje Republike Hrvatske. Fokusira se na pametne telefone, tablet računala te stolna računala i laptope, na platformama iOS, Android, Windows i Mac.

Kako biste mogli koristiti uslugu trebate se registrirati putem web stranice gledaj.hrt.hr/prijava ili odabirom linka Gledaj HRT! u izborniku stranice www.hrt.hr.

Za korištenje putem osobnih računala dovoljno je pokrenuti internet preglednik i posjetiti stranicu gledaj.hrt.hr. Za korištenje usluge na mobilnim Android i iOS platformama potrebno je preuzeti HRT-ovu mobilnu aplikaciju putem iTunesa i Google Playa.

Osim linearnih televizijskih i radijskih kanala tehnološka platforma uključuje korištenje interaktivnih usluga poput snimalice i gledanja već emitiranih, linearnih TV kanala, a uskoro će biti dostupne i radijske i televizijske emisije.

Putem te iste usluge Hrvatska radiotelevizija će za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva omogućiti gledanje i slušanje svih utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva. Između ostalog, moći ćete pratiti i utakmice hrvatske reprezentacije, kao i ostale sadržaje i priče koje će prirediti novinari Sportske redakcije.