MIJENJA, MIJENJA SE

Odsad ćemo češće vidjeti o čemu drugi raspravljaju u grupama na Facebooku

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 02.10.2020 11:59
  • Objavljeno 02.10.2020 u 11:59
tportal

Izvor: Facebook / Autor: Facebook

Facebook uvodi niz promjena i novih alata kako bi vam skrenuo pozornost na rasprave u grupama i potaknuo vas na sudjelovanje

U vašem će se News Feedu na Facebooku uskoro početi pojavljivati grupne rasprave za koje algoritmi te društvene mreže procijene kako su relevantni za vaše interese.

Obavijesti o raspravama će stizati bez obzira jeste li član neke grupe ili ne. Time, naveli su u Facebooku, žele skrenuti pozornost na raznovrsne zajednice koje djeluju na toj platformi.

Moguće je kako će se obavijesti o raspravi u grupi pojavljivati kad netko na vašem News Feed podijeli tematski blisku objavu ili poveznicu. Cilj je omogućiti uvid u raspravu i sudjelovanje u njoj bez uključivanja u grupu.

Promjene dolaze i u karticu Groups, u koje će Facebook dodati preporuke temeljene na vašim interesima, kao i podijeliti popularne objave iz javno dostupnih grupa. Također, grupne rasprave će se češće pojavljivati u rezultatima pretrage izvan Facebooka.

Uz to, administratori grupa dobit će više alata. Nova značajka Admin Assist tako će im, primjerice, omogućiti određivanje posebnih pravila za određenu grupu, uključujući i zabranu uključivanja za pojedine korisnike, istaknuti plasman sadržaja i drugo.

Članovi grupa od sad će moći brbljati u sobama posebno kreiranim za grupe, ali i pokretati rasprave pomoću novog oblika objave, nazvanog prompts. Poželite li koristiti različitu profilnu fotografiju u različitim grupama, i to će biti moguće.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!