STROJNO UČENJE

Stiže novi alat: Google Photos sada mogu predložiti kako bolje obraditi fotografiju

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 02.10.2020 10:45
  • Objavljeno 02.10.2020 u 10:45
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Google

Izdanje aplikacije Google Photos za operativni sustav Android dobit će novi alat za uređivanje koji će dodati automatske prijedloge temeljene na strojnom učenju te nekoliko poboljšanih alata

Najveća pojedinačna promjena u aplikaciji Google Photos je nova kartica Suggestions u izborniku za uređivanje fotografija, gdje će biti moguće naći preporuke za fotografiju koju gledate u tom trenutku, kao i automatski namjestiti postavke kao što su svjetlina, kontrast i efekti za portret.

Photos će vam također pokazati što je sve promijenio i omogućiti vam dodatne promjene, piše Verge. Zasad su dostupni prijedlozi za osnovne zahvate poput poboljšanja fotografije, pojačavanje intenziteta boje i tome slično.

Ali, u Googleu najavljuju kako će ponuda tih opcija biti povećana tijekom nadolazećih mjeseci, počevši od novih izdanja pametnih telefona iz serije Pixel.

Novim sučeljem - koje uz svjetlinu i kontrast obuhvaća također i zasićenje, toplinu, zamućenje i druge efekte - također je lakše kretati se koristeći skrolanje.

Od danas je novi Google Photos dostupan za Android. Nije poznato kad će pristići novo izdanje za iOS.