IPS Systemtechnik

Održavanje kibernetičke sigurnosti u industriji CNC strojeva? Uz ove alate, vrlo je jednostavno

19.12.2023 u 09:49

Bionic
Reading

Osnovana 1996. godine, tvrtka IPS Systemtechnik dug niz godina uspješno zastupa nekoliko renomiranih njemačkih proizvođača CNC strojeva za obradu metala na području Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Sjeverne Makedonije. S četveročlanim timom, fokus im je na optimizaciji poslovnih procesa, automatizaciji rutinskih zadataka i pružanju vrhunske usluge klijentima putem brze i jednostavne komunikacije. No da bi to ostvarili, uhvatili su val digitalizacije poslovanja

Kako nam otkriva projektni menadžer tvrtke Igor Ivičak, u svojoj dugoj povijesti IPS Systemtechnik koristi standardne Microsoftove alate koji im olakšavaju komunikaciju s partnerima, izradu računa i prezentaciju CNC strojeva.

No, s obzirom na osjetljivost informacija kojima rukuju, tvrtka je prepoznala nužnost zaštite od potencijalnih kibernetičkih prijetnji u industriji, što za svoju tvrtku, što za partnere i klijente. Kako bi se pravovremeno zaštitili, koriste MS Defender, kojim su unaprijedili sigurnost, produktivnost i integritet poslovanja.

Među ostalim se to odnosi na zaštitu od zlonamjernog softvera koji može ugroziti operativne sustave CNC strojeva, prevenciju phishing napada, zaštitu od ransomwarea, centralizirano upravljanje sigurnošću kad se MS Defender integrira s drugim Microsoftovim alatima, analizu prijetnji u stvarnom vremenu, povećanu produktivnost, kao i sigurno dijeljenje podataka.

Tim su alatom, dakle, zaštićene službena komunikacija i dokumentacija u cloudu, na računalima i mobitelima, što je vrlo važno za tvrtku koja zastupa njemačke proizvođače CNC strojeva u regiji, ističu iz IPS Systemtechnika.

U čemu leži vrijednost paketa alata Microsoft 365?

Većina tvrtki diljem svijeta prepoznala je korist i vrijednost paketa alata Microsoft 365, s obzirom na to da im pomaže u svakodnevnim zadacima poput dokumentiranja, komunikacije, analize i općenito organizacije poslovanja. Ključan je u doba kad je udaljeni rad dobrodošao pa tvrtke mogu puno brže riješiti izazove, ako ih ima, što je u suprotnom trajalo danima jer su ovisili o fizičkoj lokaciji.

Osim popularnog Word, Excel, PowerPoint i Outlook alata, Microsoft 365 ima još korisnih aplikacija: Microsoft Teams, Microsoft SharePoint, Microsoft OneDrive, Microsoft Outlook, Microsoft OneNote, Microsoft Publisher samo su neke od njih.

A kako točno pomaže tvrtki koja zastupa proizvođače CNC strojeva, poput IPS Systemtechnika? Omogućava im, među ostalim, prilagodljivost, bolje organizacije i suradnje unutar timova, poboljšava analitičke procese i omogućava pristup resursima bez obzira na fizičku lokaciju stroja. Osim toga, visoki standardi sigurnosti Microsofta 365 štite osjetljive podatke o CNC strojevima.

„Sigurnost za svoje poslovanje kao i cjelovito rješenje najkorištenijih Microsoft aplikacija možete potražiti u ponudi pouzdanog Microsoft partnera – Hrvatskog Telekoma. Informirati se o uslugama možete na Microsoft 365, a iste možete naručiti online ili u najbližem T-Centru. HT-ovi stručnjaci pomoći će vam odabrati najbolje rješenje za vaše poslovanje.“.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji s Hrvatskim Telekomom.