SKOK U VIS

Odličan Božić za Apple i Google

29.12.2011 u 10:22

Bionic
Reading

Broj aktivacija novih uređaja pogonjenih operativnim sustavima iOS i Android porastao je tijekom blagdana za fantastičnih 142 posto

Prema podacima tvrtke Flurry, koja se bavi analitikom namijenjenom razvojnim programerima, ukupan broj aktivacija dosegao je na Božić 6,8 milijuna, piše ComputerWorld.

To je 142 posto više nego što je zabilježeno na isti dan lani (što je bio i dosadašnji rekord - 2,8 milijuna aktivacija) i 353 posto više od dnevnih aktivacija zabilježenih u razdoblju od 1. do 20 prosinca 2011.

Očekivano, porast je pripisan velikom broju uređaja pogonjenih tim operativnim sustavima poklonjenih za Božić.

Google je objavio kako je tijekom Badnjaka i Božića bilo aktivirano više od 3,7 milijuna tableta i pametnih telefona pogonjenih Androidom. Usporedbe radi, nedavno su objavili kako dnevno bilježe 700 tisuća aktivacija.

Što se Applea tiče, oni ne diskutiraju javno o broju aktivacija. No poznato je kako su lani prodali 16,2 milijuna iPhonea i 7,3 milijuna iPada tijekom zadnjeg kvartala.

Ove godine očekuje se da će prodati gotovo duplo više pametnih telefona i više od 12 milijuna iPada tijekom istog razdoblja, pa je izvjesno da će i broj aktivacija biti znatno, znatno veći.