RETRO IGRAĆA KONZOLA

Novi ZX Spectrum nije ono što mislite...

16.01.2015 u 11:53

Bionic
Reading

Nešto drugačiji pogled na 'legendarno' ZX Spectrum računalo uskoro će se pojaviti na tržištu, no možda ne u obliku u kakvom bi ga htjeli vidjeti nostalgičari. Sinclair Spectrum Vega je u suštini igraća konzola u koju će biti ugrađeno kakvih tisuću igraćih naslova, a iz više od trideset godina starog dizajna je uklonjena i toliko prepoznatljiva tipkovnica

Prvi primjerci igraće konzole Sinclair ZX Spectrum Vega se očekuju u travnju, s obzirom na to da je Indiegogo kampanja već sada tjednima prije isteka uspješno upotpunjena (s više od 130 tisuća funti). I dok mnogi ljubitelji retro računala smatraju kako se ovim uništava sve što je stari uređaj predstavljao, zanimanja za remake koji će po izlasku koštati stotinjak funti ne manjka.

Putovanje u svijet igara iz 80-tih tako neće biti jeftin, iako se kompanija Retro Computers posebno hvali time da će biti 'značajno jeftiniji od postojećih igraćih konzola'.


'Vega se spaja na TV uređaj pa nije potreban računalni ekran, a dolazi s ugrađenih tisuću igraćih naslova. Vega ima i dovoljno memorije da omogući korisnicima preuzimanje dodatnog sadržaja kojeg ćemo tu i tamo pružati besplatno', stoji u opisu Indiegogo kampanje.

Na konzoli koju je odobrio i Sir Clive Sinclair je radio Chris Smith, bivši developer igara za ZX Spectrum. Proizvodnja se u cijelosti izvesti u Britaniji, a zainteresirani će morati pričekati još samo koji mjesec.

Upoznajte 'novi' Sinclair ZX Spectrum