REDIZAJNIRAN IZ TEMELJA

Novi Skype za iPhone je bolji, brži te ugodniji za korištenje

10.06.2014 u 12:56

Bionic
Reading

'Čekali ste na ovo, iako toga možda i niste bili svjesni', stoji na službenom Skype blogu povodom objave verzije 5.0 za iPhone. U kompaniji su posebno ponosni na novu verziju aplikacije za online komunikaciju, a navode kako je izrađena iz temelja za brzinu, glatke animacije i novitete koji će se prvi put pojaviti na Skypeu uopće

Poseban naglasak kod nove Skype aplikacije je stavljen na brzinu rada, a kompanija tvrdi da je app čak pet puta brži od stare verzije. Istovremeno su poboljšane i animacije, a glatkoća je navodno postignuta bez značajnog utjecaja na trajanje baterije ili performanse.


Novi Skype je sada integriraniji nego ikad - a iPhone korisnici će moći pokrenuti grupne razgovore iz glavnog dijela. Microsoftova usluga se postavlja kao rješenje za mobilnu komunikaciju općenito - ne samo pozive, a isktanuto je i to da kada se pošalju poruke ili slike više nije bitno je li primatelj offline, jer će sadržaj dobiti po prvoj sljedećoj prijavi. Skypeov Eric Lin navodi i kako je aplikacija kudikamo inteligentnija - te će znati na kojem od prijavljenih uređaja se nalazi korisnik i koje obavijesti i poruke je pročitao - kako to ne bi morao činiti opet na drugim uređajima.

Kompanija je pripremila posebnu stranicu za iPhone korisnike kao i video prikaz nekih noviteta:



Novi Skype za iPhone bi se trebao pojaviti sljedeći tjedan i to globalno, a verzija za iPad će slijediti nedugo nakon toga.