GALAXY TAB S2

Novi Samsungov tablet upravo je postao još tanji

20.07.2015 u 21:58

Bionic
Reading

Samsung je upravo obznanio javnosti sve detalje vezane uz novu generaciju tableta pod serijalom Galaxy Tab. Samsung Galaxy Tab S2 još je tanji od prethodnika, a tvrtka je odlučila i promijeniti format zaslona uređaja

Samsung je upravo predstavio svoja dva nova modela tableta Galaxy Tab S2 s dijagonalama zaslona od osam, odnosno 9,7 inča. Najznačajnija promjena odnosi se na kompaktnost uređaja te odluku kompanije da se prebaci na omjer zaslona 4:3. Smanjena je i razlučivost koja sada iznosi 2.048 puta 1.536 piksela.

Oba uređaja tanašna su: imaju svega 5,6 milimetara, što je milimetar tanje od postojećih modela, a masa se zaustavila na granici od 389, odnosno 265 grama kod modela sa zaslonom dijagonale od osam inča.

Samsung Galaxy Tab S2 pokreće osmojezgreni procesor radnih taktova 1.9GHz/1.3GHz, sadrže tri gigabajta radne memorije te 32 ili 64 GB podatkovnog prostora, proširivog memorijskim karticama formata microSD. Stražnja je kamerica razlučivosti osam MP, a prednja dva megapiksela.

Ugrađena baterija kapaciteta je 5.870 mAh, a potpune dimenzije većeg modela iznose 169 puta 237,3 puta 5,6 milimetara.

Više detalja o novim tabletima iz Samsunga možete pročitati na službenim stranicama, a za sada još nema riječi o cijenama.

'Galaxy Tab S2 nije samo najtanji i najlakši tablet na tržištu, nego daje korisniku brz i jednostavan pristup bogatstvu vrhunskih vizualnih performansi i proizvodnih mogućnosti', izjavio je JK Shin, izvršni direktor i predsjednik IT&Mobile odjela tvrtke Samsung Electronics te dodao – 'Smatramo da je Samsung Galaxy Tab S2 cjelovit osobni uređaj dizajniran po mjeri krajnjeg korisnika kako bi ga mogao nositi i koristiti bilo gdje.'