MAGIKARP JUMP

Novi Pokemoni definitivno nisu ono što smo očekivali

26.05.2017 u 11:14

Bionic
Reading

Tvorci popularnih džepnih čudovišta nikad nisu stremili od neobičnih i eksperimentalnih verzija svojih najpopularnijih igara, a nedavno izašli Magikarp Jump toj teoriji definitivno ide u prilog

Još od izlaska legendarnih Pokemona Red i Blue davne 1996., Nintendo i Pokemon Company izdali su hrpu prepoznatljivih nastavaka. To ne znači da nismo mogli zaigrai Pokemon-fliper, Pokemon-fotografiju, Pokemon-slagalice, Pokemon-RPG-ove, Pokemon-borilačke igre, pa čak i Pokemone smještene u feudalni Japan.

U vjerovatno najodvažnijem potezu do sad, Pokemon Company izbacio je mobilnu igru u kojoj je glavni lik najbeskorisnija kreatura u svijetu digitalnih čudovišta: crveni som s krunom - Magikarp.

Cilj u 'Magikarp Jumpu' je natjerati Magikarpa da, pogodili ste, skoči. Protagonist na početku upoznaje gradonačelnika Karpa koji vodi Hoppy Town gdje 'apsolutno svatko jednostavno obožava Magikarpe'. Gradonačelnik cam objasni očajnu reputaciju Magikarpa kao borbenog pokemona, no naglašava da žitelji Hoppy Towna Magikarpa koriste za drukčija skakutava natjecanja.

Vaš zadatak je relativno jednostavan: hranite i trenirajte vašeg Magikarpa kako biste mu pojačali moć skoka odnostno Jump Power (JP), te ga vodite na natjecanja u skakanju. Vještine u igri ima relativno malo, a igra nije baš previše teška. Ono što je zbilja slatko oko svega je što se igra vrlo lako zavlači pod kožu. Problem je, doduše, u tome da čim vaš Magikarp dosegne dvadeseti level, on odlazi u mirovinu, a vi morate početi trenirati novog.

Premda 'Magikarp Jump' možda nije najuzbudljivija igra s na tžištu, vrijedna je spomena kao mobilna posveta jednom od najpoznatijih stvorenja iz bogatog svijeta Pokemona.

'Magikarp Jump' možete skinuti besplatno na iOS-u i Androidu.

Foršpan za Magikarp Jump Izvor: Screenshot / Autor: Nintendo