ZA PROFESIONALCE

Novi MacBook Pro prijenosnici u sebi donose i novu Radeon Pro grafiku

29.10.2016 u 08:42

Bionic
Reading

Paralelno s otkrivanjem novih Appleovih prijenosnika iz MacBook Pro linije, AMD je najavio i novu liniju grafičkih procesora - Radeon Pro 400, koji se nalaze u srcu novih 15-inčnih MacBook Pro računala

Kako navode u AMD-u, serija Radeon Pro 400 je osmišljena s kreatorima i dizajnerima na prvom mjestu. 'Milijuni umjetnika, fotografa, filmaša, dizajnera i inženjera sad na raspolaganju imaju izuzetne performanse i učinkovitost, kako bi mogli realizirati svoje ideje i nadahnuća bez obzira gdje se nalazili', navode iz ovog grafičkog diva.

Apple je po predstavljanju već spomenuo da su novi grafički procesori više nego dva puta brži od onih u prethodnim MacBook Pro modelima. To je moguće zahvaljujući činjenici da je Radeon Pro 400 serija napravljena na najnaprednijoj 14nm FinFET tehnologiji i Polaris arhitekturi, koja omogućuje udvostručavanje performansi po utrošku energije u odnosu na raniju generaciju grafičkih procesora. Radeon Pro 450, 455 i 460 tako troše manje od 35W energije te pružaju izvrsne performanse uz niske temperature i pri najzahtjevnijim zadaćama koje korisnici rade na svojim MacBook Pro računalima.

MacBook Pro noviteti su tanji no ikad prije pa se pri izradi novog čipa AMD morao pobrinuti i za njegovo smanjenje dimenzija. Debljina, tj. visina svake silicijske ploče je smanjena sa 780 mikrona na 380 mikrona.

Više o svemu moguće je saznati na službenim stranicama AMD-a