DOBRA I LOŠA VIJEST

Novi iPhone može se dvostruko brže bežično puniti, ali uz jedan uvjet

15.10.2020 u 08:43

Bionic
Reading

Kako bi mogli postići tu brzinu punjenja morat ćete koristiti novi Appleov punjač MagSafe ili s njime kompatibilan uređaj. Ne bilo koji punjač koji podržava standard Qi

Nova generacija Appleovih pametnih telefona nudi mogućnost bežičnog punjenja do 15 W, uz podršku za najnoviji standard Qi. Zvuči super ali...

Kako bi mogli postići tu brzinu punjenja morat ćete koristiti novi Appleov punjač MagSafe ili s njime kompatibilan uređaj. Ne bilo koji punjač koji podržava standard Qi.

Točnije, moći ćete koristiti bilo koji punjač za bežično punjenje, ali ćete pritom morati pristati i na upola manju snagu od 7,5 W ako nije kompatibilan s MagSafeom, piše Verge.

Je li riječ o tehničkim ograničenjima ili nečemu po čemu se punjači MagSafe razlikuju od ostalih, zasad nije jasno. Poznavajući Apple, vjerojatno je barem djelomično riječ o nastojanju zadržavanja nadzora nad proizvodima i tehnologijom.

Trenutno su ti punjači dostupni isključivo u Appleovim trgovinama, po cijeni od 39 američkih dolara. Za očekivati je kako će ih u dogledno vrijeme početi nuditi i drugi proizvođači te trgovci.

Meet iPhone 12 — Apple Izvor: Društvene mreže / Autor: Apple