OPET GOVORKANJA

Novi iPad stiže tijekom siječnja?

30.12.2011 u 10:09

Bionic
Reading

Iduća inačica Appleovih tableta, priča se, imat će poboljšan zaslon, moćniju i dugotrajniju bateriju te model koji će konkurirati Kindleu

Vrlo je vjerojatno da će zaslon biti tipa QXGA, razlučivosti 2048x1536 piksela. Među proizvođačima su Sharp i LG Display.

Koristit će Sharpovu tehnologiju IGZO (skraćeno od indij-galij-cink oksid), što će omogućiti proizvodnju tanjih uređaja s duljim trajanjem baterije, između ostalog, piše CNET

U Cupertinu navodno još uvijek razmišljaju o iPadu sa zaslonom dijagonale 7,85 inča (19,9 centimetara), koji bi se mogao pojaviti krajem iduće godine.

Kapacitet baterije za skuplje inačice bit će povećan na 14.000 mAh. Sadašnji modeli imaju oko 6.930 mAh.

Tijekom siječnja bi se trebala pojaviti dva nova iPada. Jedan će biti namijenjen zahtjevnijim korisnicima s dubljim džepovima, a drugi jeftiniji model, koji će se natjecati s Amazonovim tabletom Kindle Fire.

S obzirom da je Amazonova cijena dosta niska (199 dolara, oko 1.100 kuna), najavu drugog modela treba uzeti s rezervom. A i moguće je da će puštanje na tržište biti pomaknuto prema kraju prvog tromjesečja da bi se stvorile dovoljne zalihe.

Appleovi tableti navodno će biti pogonjeni procesorom A6. Proizvodit će ih Samsung, vjerojatno u svojoj tvornici u Teksasu, ali pitanje je hoće li biti doista spremni za tu generaciju iPada.