SONY ERICSSON

Nova Xperia bit će zasnovana na Androidu

06.07.2009 u 09:37

Bionic
Reading

Tvrtka Sony Ericsson priprema nam vrlo ugodno iznenađenje: novu verziju njihovog najmoćnijeg pametnog telefona, Xperije, ali ovaj put u Android izvedbi

Iz danskog portala Mobil tvrde da su se domogli internih dokumenata iz Sony Ericssona u kojima se opisuje nova Xperia, a to su potkrijepili i prilično uvjerljivim slikama.

E sad, u čemu je štos? Pa, prva Xperia, iako na papiru moćna, jednostavno je imala pogrešnu platformu. Windows Mobile 6.1, koji je tada bio u igri, jednostavno je loša platforma u odnosu na konkurenciju, što je dokazao i sam Microsoft koji je nakon gomile kritika brže bolje predstavio dvije nadolazeće verzije: Windows Mobile 6.5 (koja je već u opticaju) te nadolazeći Windows Mobile 7.0.

No, za Xperiju je možda već kasno jer, ako je vjerovati Mobilu, u Sony Ericssonu su odlučili da novi model bude zasnovan na Googleovoj platformi Android, što je - ako nas pitate - puno bolji izbor. O novom se uređaju ne zna puno, ali ono što se zna zvuči možda i predobro da bi bilo istinito: kamera razlučivosti osam megapiksela i Qualcommov procesor Snapdragon radnog takta 1 GHz? Oh, ne, nećemo se žaliti ako se ti podaci pokažu istiniti.