200 GB U ULTRA IZDANJU

Nova microSD kartica ima više prostora od prijenosnika

04.03.2015 u 07:07

Bionic
Reading

SanDisk, poznati proizvođač memorijskih kartica, otkrio je novost u ponudi: Ultra microSDXC UHS-I karticu kapaciteta 200GB. Kompanija navodi kako je ovo rješenje bez konkurencije, namijenjeno korištenju u mobilnim uređajima

Kompanija tvrdi kako je visoki kapacitet osigurala posebnim dizajnom i proizvodnim procesom kakvog konkurencija tek treba dostići, iako nisu pružili nikakve dodatne tehničke detalje.

'Mobilni uređaji potpuno mijenjaju sliku igre. Sedam od deset slika koje su snimili potrošači nastale su na pametnim telefonima i tabletima, a očekuje se kako će do 2019. biti riječ o devet od deset slika. Potrebe mobilnih potrošača rastu, a SanDisk će predvoditi ponudu', rekao je Christopher Chute iz IDC-a.


Kartica nove generacije usprkos velikom kapacitetu podržava i solidnu brzinu prijenosa podataka od 90 MB po sekundi, a cijena je očekivano paprena. Ljubitelji velikog kapaciteta smještenog na minijaturnoj kartici morat će izdvojiti čak 400 američkih dolara (oko 2.700 kuna) u drugom kvartalu, kada se očekuje globalna dostupnost. Stvar koliko-toliko kompenzira desetgodišnja garancija pa se čini da je SanDisk prilično uvjeren u kvalitetu svog proizvoda.