APPLE

Nova knjiga o Steveu Jobsu dostupna je potpuno besplatno

12.04.2023 u 10:27

Bionic
Reading

Knjiga 'Make Something Wonderful' također je dostupna putem Apple Booksa, a svi koji nemaju pristup dućanu mogu je preuzeti u Steve Jobs Archiveu

Steve Jobs Archive je izdao knjigu Make Something Wonderful: Steve Jobs in his own words. Besplatno izdanje sadrži probranu kolekciju fotografija, emailova, govora i intervjua suosnivača Applea - od kojih neki nisu bili viđeni u javnosti.

Make Something Wonderful dostupan je na Archiveu putem posebne stranice koju je dizajnirao LoveFrom, kreativna agencija bivšeg Appleovog dizajnera Jonnyja Ivea. Stranica, piše Verge, posjetiteljima dozvoljava navigaciju kroz sadržaj knjige uz pomoć trake za skrolanje na kojoj pišu zasebne sekcije. Ebook je također dostupan putem Apple Booksa, Libbyja ili direktnog preuzimanja na Steve Jobs Archivesima.

Knjiga pokriva Jobsov odnos s Appleom koji uključujue osnivanje, odlazak i povratak u kompaniju, kao i druge trenutke u životu poput djetinjstva, rada u Pixaru i NeXT-u.

Knjiga započinje s citatom koji je inspirirao naslov, uzetim iz intervjua sa Jobsom iz 2007.: 'jedan od načina na koji vjerujem da ljudi izražavaju poštovanje prema ostatku čovječanstva je stvaranjem nečeg lijepog i nuđenjem istog svima.'

Jobsova udovica Laurene Powell Jobs također je doprinjela uvodu rekavši da je 'najbolji način razumijevanja neke osobe izravno je slušati. Najbolji način kako razumijeti Stevea je slušati što je tijekom života rekao i čitati što je napisao'.