DOPISIVANJE S ROKOM TRAJANJA

WhatsApp bi mogao uvesti grupe s rokom trajanja, evo što pripremaju

11.04.2023 u 14:43

Bionic
Reading

WhatsApp isprobava značajku sličnu nestajućim porukama koja, umjesto dijelova razgovora, sudionike grupa podsjeća da se grupa zatvara

Značajka otkrivena u beta verziji WhatsAppa za iOS 23.5.0.71 dolazi i na Android. Nestajuće grupe će administratorima skupina omogućiti izradu 'skupina s rokom trajanja' koje će, umjesto brisanja same grupe, podsjeća korisnike da 'počiste' grupu nakon određenog zakazanog datuma. Značajka koja se razvija za iOS prema najnovijoj se objavi WABetaInfoa priprema i za Android.

Na objavljenoj slici ekrana mogu se izabrati različite opcije za datum. Valja naglasiti da se isticanje 'roka' grupe samo dešava na strani organizatora, što znači opcija brisanja neće biti dostupna svim sudionicima razgovora. Dodavanje ove značajke ponudit će učinkovito rješenje za uobičajeni problem kad grupe postanu dezorganizirane i s vremenom izgube relevantnost.

Nadalje, ona korisnicima pruža koristan alat za pohranu te dugoročni menadžment grupa stvorenih za određene događaje.

Usporedimo li sliku verzije za Android i onu verzije za iOS, WhatsApp za Android ima opciju 'sad', dok iOS može unijeti 'podesiv datum'. Premda opcija 'sad' nema smisla pošto se grupa ionako može izbrisati, podesiv datum u verziji za iOS definitivno zvuči zanimljivije. Sve ove opcije se, naravno, mogu mijenjati, što uključuje i mogućnost da će korisnici Android uređaja dobiti iste opcije koje su dobili korisnici WhatsAppa za iOS.

Mogućnost biranja datuma isteka WhatsAppovih grupa trenutno je u stadiju razvoja te će vjerojatno izaći u budućim verzijama WhatsAppa.