HRPA NOVOSTI

Nova HP-ova rješenja za oblak i brzu pohranu podataka

11.06.2012 u 21:44

Bionic
Reading

Domaći ogranak Hewlett-Packarda predstavio je nekoliko tehnoloških novosti s prošlotjednog događanja Discover, održanog u Las Vegasu

Jedno od njih je poboljšanje portfelja rješenja za optimizaciju informacija - Information Optimization Solutions. Riječ je o softveru koji može obraditi i shvatiti velike količine poslovnih, aplikacijskih i strojnih podataka.

HP je odlučio spojiti svoje konvergirane infrastrukture s tehnologijama koje je stekao kupnjom tvrtki Autonomy i Vertica, kako bi omogućio lak pristup i korištenje podataka, bez obzira nalazili se u infrastrukturi tvrtke, u računalnom oblaku ili nekom hibridnom okružju.

Konvergirana infrastruktura, u kombinaciji s distribuiranom tehnologijom obrade podataka Apache Hadoop, omogućava pohranu petabajta podataka te obradu i analizu velikih količina podataka u realnom vremenu.

Proširujući svoju vodeću platformu za digitalni marketing, HP je predstavio još jedno rješenje tvrtke Autonomy - Optimost Clickstream Analytics. Riječ je o softveru koji ljudima u marketingu pruža uvid u ponašanje korisnika i njihovu konverziju na komercijalnim web stranicama.

Jedan od segmenata na koji HP puca kad je oblak u pitanju je zrakoplovna industrija, za koju su osmislili posebno rješenje - Intelligent Airline Cloud - koje integrira platforme softvera-kao-usluge i infrastrukture-kao-usluge kako bi ispunilo posebne zahtjeve klijenata iz zrakoplovne industrije.

HP Converged Cloud Services for Airlines sastoji se od rješenja HP Passenger Service Solution, koje kombinira HP-ova najvažnija rješenja za turizam i transport u jednu integriranu platformu za rezervacije koja funkcionira prema načelu softvera kao usluge.

HP je dodatno proširio mogućnosti razvoja clouda putem rješenja HP CloudSystem tako što je omogućio trenutni pristup dodatnim kapacitetima putem usluga kao što su HP Cloud Services, Amazon Web Services i Savvis.

Glavni element portfelja rješenja, HP Converged Cloud, HP CloudSystem, cjelovita je, integrirana i otvorena platforma koja tvrtkama i pružateljima usluga omogućava gradnju usluga u privatnom, upravljanom i javnom cloud okružju.

Kako bi ubrzali prijenos i pohranu podataka, u HP-u su osmislili rješenje za de-duplikaciju (uklanjanje suvišnih) podataka. U obitelji rješenja HP StoreOnce Backup prvo je koje pruža mogućnosti presnimavanja (backup) podataka do 100 terabajta na sat i pruža mogućnost povratka podataka u prvobitno stanje (data recovery) do 40 terabajta na sat.

Osim brzine, Hewlett-Packard je novim rješenjima kao što je HP Data Protector 7 s ugrađenom tehnologijom Autonomy Intelligent Data Operating Layer (IDOL) povećao i produktivnost obrade velike količine podataka.

Riječ je, kažu u HP-u, o rješenju koje automatski 'shvaća' kontekst i smisao nestrukturiranih, ljudskih informacija, kao što su podaci koji se pojavljuju na društvenim medijima, u video-zapisima, slikama i e-pošti. Na taj način rješenje automatski prepoznaje informacije i svrstava ih prema važnosti koja je definirana vrstom njihove zaštite.

Dodatne informacije o tehnologijama predstavljenim na HP Discover možete pronaći na web odredištu www.hp.com/go/hpdiscover2012.