TEHNO NOVITETI

Nova era TV-a: TP Vision predstavio najnovije Philipsove televizore

08.02.2023 u 09:17

Bionic
Reading

Osim najave novih serija televizora i njihovih novih značajki od kojih se ističe poboljšanji Android Smart TV sustav Google TV, TP Vision je predstavio i prodajne rezultate istaknuvši veliki rast u prodaji slušalica. Osobito su zanimljive slušalice za trkače i suradnja s projektom Wing For Run

U Amsterdamu je TP Vision, tvrtka zadužena za promociju i distribuciju proizvoda Philipsove divizije za sliku i zvuk za Europu i Amerike objavio poslovne rezultate i predstavio nove uređaje.

Kostas Vouzas, izvršni direktor TP Visiona je izjavio kako je unatoč sve težim globalnim gospodarskim i političkim izazovima, TP Vision zadržao rast u segmenta, a posebno se istaknuo prodajni uspjeh OLED Ambilight i GO Sports proizvoda.

Philips OLED Ambilight televizori i dalje bilježe rast popularnosti zahvaljujući visokoj kvaliteti slike, stvorene kombinacijom najnovije tehnologije OLED panela, s P5 AI paketom za obradu slike interno razvijenim u TP Visionu. U dodatnim odabranim Ambilight televizorima nastavit će se koristiti zvuk Bowers & Wilkinsa, partnera brenda.

Philips Sound uspješno je ostvario snažan rast audio proizvoda od 12 posto, a vrhunac je povećanje prodaje slušalica za 22 posto u 2022. godini, s planovima za poticanje daljnjeg rasta. Osim toga, fokus na sportski segment pokazao se kao pun pogodak među potrošačima u 2022. godini, s novim slušalicama serije GO i novo predstavljenim robusnim prijenosnim bežičnim zvučnicima koji su povećali prodaju za više od 70 posto.

Rast je potaknut kvalitetom i inovativnošću novih proizvoda te kredibilitetom koji Philips uživa kod sportske publike, što je pojačano kontinuiranom suradnjom s Team Jumbo Vismom i partnerstvom s Wings for Life World Runom, najvećim svjetskim trkačkim događajem.

TP Vision će također uvesti Philips u novi tržišni segment lansiranjem prvih Philips slušalica za spavanje u suradnji s Kokoonom, dizajniranih u partnerstvu sa znanstvenicima koji se bave problematikom spavanja, da bi ponudili rješenje za poteškoće poremećaja sna i pomogli onima koji ih nose da lakše zaspu i zaštite svoj san od vanjskih smetnji.

TP Vision također nastavlja partnerstvo s The Explorers, podupirući njihov projekt stvaranja arhivskog sadržaja zemaljskih čuda i prirodne, kulturne i ljudske baštine Zemlje. Pozitivan utjecaj na okoliš može postići podizanjem svijesti kroz partnerstvo s organizacijama istomišljenicima kao što su to The Explorers jer kroz partnerske suradnje se može stvoriti savršeni miks visoke tehnologije i održivosti.

Na konferenciji su predstavljeni novi premium modeli OLED, 'The Xtra' serije i LCD Ambilight TV prijemnika. Sve nove modele pokreće novi P5 procesor 7. generacije.

OLED+908

Također dostupan od jeseni 2023. godine - u veličinama od 55, 65 i 77 inča, OLED+908 sadrži najnoviji META OLED panel s dodatnom snagom P5 AI procesora 7. generacije, integrirani zvučni sustav Bowers & Wilkins i trostrani Next Gen Ambilight sustav.

Poboljšana značajka super rezolucije također nudi iznimnu oštrinu ruba, istovremeno stvarajući bogate detalje u glavnom dijelu poboljšanog objekta zaslona.

Kvaliteta zvuka odgovara snažnom PQ-u zahvaljujući zvučnom sustavu Bowers & Wilkins od 3,1, 80 W, sa šest prednje montiranih pogona usmjerenih izravno na slušatelja u namjenskom aranžmanu – lijevo, centar, desno (LCR) – pružajući ekstra široku zvučnu pozornicu s kristalno jasnim dijalogom. Duboki, točan bas osigurava veliki subwoofer koji je postavljen straga i podržan s četiri pasivna zvučnika.

Kao i kod svih OLED Ambilight televizora za 2023. godinu, na OLED+908 naći će se novi Google TV OS, sofisticiranija verzija postojećeg Android TV iskustva s intuitivnijim sučeljem i početnim zaslonom, koji sada stavlja veći naglasak na personalizirani sadržaj i prilagođene preporuke.

Minimalistički dizajn OLED+908 ima super tanak tamni metalni okvir usklađen s tamnom kvadrat Audiomix platnenom rešetkom zvučnika, s novim crnim sjajem i metalnim postoljem otvorenog okvira. OLED+908 također debitira s novim daljinskim upravljačem s baterijom koja se puni putem USB-C-a, s novom tipkom '123' za uključivanje i isključivanje pozadinskog osvjetljenja, sa senzorom pokreta za otkrivanje kada je daljinski upravljač podignut i za aktiviranje pozadinskog osvjetljenja.

OLED808

Serija OLED808 dodaje novu veličinu zaslona Ambilight TV asortimanu putem prvog OLED modela od 42 inča koji se pridružuje postojećim veličinama zaslona od 48, 55, 65 i 77 inča.

OLED808 asortiman donosi snagu novog P5 AI-ja 7. generacije s ambijentalnom inteligencijom V2 i novim značajkama super rezolucije, a uključuje visoko izlazne OLED_EX panele od 1000 nita, za veličine zaslona od 55 i više inča, kako bi se zajamčila vrhunska kvaliteta slike.

Serija 'The Xtra'

Prvi model u novoj seriji 'The Xtra' je 9308 MiniLED TV koji će biti predstavljen u Q3 u veličinama od 55 i 65 inča.

Jedinstveno imerzivno gledanje isporučuje se putem trostrane verzije Ambilight sustava, dok gledatelji također mogu uživati u poboljšanom i pojačanom Smart TV iskustvu kojeg je razvio TP Vision.

Druga uvodna razina Xtra MiniLED seta - serija 9008 - također će biti predstavljena u verzijama od 55"65 & 75", sa 7. generacijom P5, panelom od 120HZ 1000 nita, snažnim zvučnim sustavom od 40W 2.0 i antracit sivim offset štapovima.

The One

Uspješna serija performansi 'The One' i dalje je iznimno važan dio Philips Ambilight TV asortimana i bit će nadograđena s dvije nove serije u drugom tromjesečju 2023. godine - 8808 i 8508- obje serije s procesorom P5 7. generacije.

Proizvodi "The One" i dalje nude sličnu razinu performansi, europski dizajn i kvalitetu, ključne značajke, više premium modela, ali po iznimno konkurentnoj cijeni srednje klase.

Serija 8808 nudit će veličine zaslona od 43", 50", 55", 65", 75" i 85", dok će 8508 biti dostupna u 43", 50", 55' i 65" izvedbama.

Obje serije sadrže trostrane verzije imerzivnog Ambilight sustava i novog Google TV OS-a, plus intuitivnije korisničko sučelje.