KORISNI NOVITETI

Ne možete pronaći posao na Linkedinu? Uvode zanimljive alate, pogledajte što nude

14.06.2024 u 13:14

Bionic
Reading

Novi alati trebali bi vam moći pomoći pri potrazi za poslom i prijavi, pronalaženju obrazovnih materijala i pretraživanju samog Linkedina

Linkedin je predstavio nekoliko novih usluga koje pokreće umjetna inteligencija.

Novi alati trebali bi vam moći pomoći pri potrazi za poslom i prijavi (uključujući pripremu uvodnog ili motivacijskog pisma), pronalaženju obrazovnih materijala i pretraživanju samog Linkedina.

Taj servis koristi umjetnu inteligenciju od svojih ranih dana. No, sad se fokusiraju na alate namijenjene običnim ljudima pri obavljanju zadataka usmjerenih na druge ljude.

U listopadu 2023. lansirali su paket alata koje pokreće OpenAI, a mjesec dana kasnije dodali alate za čitanje i pisanje, kao i alate za pomoć pri pisanju profila, oglasa za zapošljavanje i stranica tvrtke.

Pogledajmo najvažnije novitete.

Traženje posla i prijave

Uveden je novi način traženja posla pomoću razgovora, koji se i dalje oslanja na podatke i stvarne poslove. U Linkedinu od sad možete generirati propratno pismo, a umjetna inteligencija će vam također pregledati životopis i dati pregled drugih poslova koje obavljate.

Personalizacija učenja

Linkedin prilično gura obrazovne video sadržaje, naročito one vezane uz umjetnu inteligenciju. U ponudi je širok raspon, od općeg uvoda do modula o tehničkim vještinama.

Stručni savjeti

Pretplatnici na Premium mogu računati na stručne savjete, pokretane umjetnom inteligencijom. Koristeći stručnost poznatih instruktora kao što su Alicia Reece, Anil Gupta, dr. Gemma Leigh Roberts i Lisa Gates, u Linkedinu kažu kako će njegovi treneri pokretani umjetnom inteligencijom pružati odgovore personalizirane korisnicima služiti kao 'početna točka'.

Oni će se također pojaviti kao personalizirani treneri (na) koje korisnik može dodirnuti dok gleda tečaj LinkedIn Learning.

Pretraživanje

O ovom segmentu više bi pojedinosti trebalo postati dostupno tijekom nadolazećih tjedana, ali treba očekivati više pretraživanja uz pomoć razgovora.

Također, proširit će dostupnost Recruitera 2024, dodati više alata za marketinške stručnjake i uvesti poboljšane stranice za male tvrtke, piše Tech Crunch.