TEHNO SAVJETI

Ne možete pratiti nekoga na Instagramu? Ovo je osam mogućih razloga zašto

13.10.2023 u 14:46

Bionic
Reading

Praćenje drugih korisničkih računa na Instagramu ključno je ako želite biti relevantni na toj društvenoj mreži. Ali, ponekad kucnete Follow na nečijem korisničkom računu i ništa se ne dogodi

Donosimo pregled osam mogućih razloga zašto dolazi do toga i prijedloga kako riješiti problem.

1) Nešto ne štima s pristupom internetu

Ako je vaša internetska veza nestabilna, moguće je kako će se pojaviti problemi u radu s Instagramom - nećete moći ponovno učitati feed, dodavati nove objave, pratiti druge korisničke račune...

Ti će problemi biti prisutni sve dok ne riješite problem s internetom. Pokušajte resetirati svoj router, pametni telefon ili tablet računalo na kojem radite, ili se prebaciti na drugu mrežu.

2) Dosegli ste ograničenje za praćenje na Instagramu

Nastojeći suzbiti botove i spam poruke, Instagram je postavio ograničenje koliko ljudi možete pratiti. Taj je broj postavljen prilično visoko, na 7.500 korisničkih računa.

Pokušate li pratiti 7.501, pojavit će se poruka o pogrešci. Ako baš pod svaku cijenu želite pratiti taj korisnički račun, morat ćete obrisati neki od onih koje ste dosad pratili.

Ali, to nije jedino ograničenje koje trebate imati na umu. Naime, na Instagramu ne možete izvršiti više od 60 radnji (pratiti ili prestati pratiti) po satu.

Rješenje za ovaj problem je jednostavno - ohladite od Instagrama na sat vremena.

3) Osoba koju želite pratiti vas je blokirala

Je li vas osoba koju želite pratiti blokirala na Instagramu? Možete pokušati slijediti drugi račun kako bi provjerili je li problem i dalje prisutan. Ako sve radi kao i obično, druga vas je osoba možda blokirala na Instagramu.

4) Morate ponovno potvrditi svoj račun

Ovaj problem možete riješiti odjavom s Instagrama i ponovnom prijavom.

Otvorite svoj korisnički profil, kucnite izbornik u gornjem desnom kutu. Zatim otvorite Settings, pa Log Out. Ponovno se prijavite i provjerite je li problem sada riješen.

5) Problemi u aplikaciji Instagram

Privremeni kvar mogao bi biti razlog zašto ne možete pratiti nove račune na Instagramu. U tom slučaju ponovno pokrenite aplikaciju i provjerite postoje li dostupna ažuriranja.

Također možete otići i u trgovine aplikacijama Google Play ili App Store i provjeriti je li dostupna nova verzija.

Možete pokušati i izbrisati podatke predmemorije aplikacije. Ako podaci premaše ograničenje pohrane ili se oštete, to će utjecati na funkcionalnost aplikacije.

Brisanje predmemorije aplikacije moguće je na uređaju s operativnim sustavom Android. Ako imate iPhone ili iPad, morat ćete ponovno instalirati Instagram.

6) Instagram je blokirao vaš račun

Pretjerate li s praćenjem drugih korisničkih računa, Instagram algoritam može označiti vaš račun kao sumnjiv. Isto vrijedi i ako ste koristili aplikacije trećih strana za ubrzavanje dosadnih zadataka kao što su praćenje i prestanak praćenja računa, lajkanje ili spremanje tuđih objava ili njihovo komentiranje.

Ako ste koristili ovu vrstu aplikacije, Instagram bi mogao blokirati ili zabraniti vam račun. Sumnjate li kako ste već u problemu zbog sumnjive aktivnosti, provjerite jeste li prekršili pravila Instagrama.

Osim toga, Instagram može blokirati vaš račun ako ste prijavljeni na više uređaja s različitih lokacija.

7) Koristite VPN

Ako ste postavili virtualnu privatnu mrežu, Instagram bi mogao primijetiti različite IP adrese i označiti vaš račun zbog neobične aktivnosti.

Ovo će ograničiti nekoliko značajki na vašem računu, uključujući mogućnost praćenja drugih računa. Isto vrijedi i za korištenje Instagrama u isto vrijeme na mobilnom i stolnom računalu.

8) Instagramovi web poslužitelji ne rade

Možda ne možete pratiti ljude na Instagramu jer serveri ne rade. Posjetite Downdetector i provjerite jesu li drugi korisnici prijavili isti problem. U ovom slučaju ne možete učiniti ništa osim čekati, piše Make Use Of.