POVRATAK U UMAG

Najavljen IBM Forum 2011.

31.08.2011 u 14:38

Bionic
Reading

Tijekom trodnevne konferencije domaći i međunarodni stručnjaci predstavit će najnovija poslovna rješenja, usluge i tehnologiju kroz pet nizova predavanja i okrugli stol

IBM Hrvatska najavio je deveti IBM Forum, jednu od najvećih poslovnih i IT konferencija u Hrvatskoj. Bit će održana u Umagu od 14. do 16. rujna pod sloganom 'Stoljeće iskustva za pametniji planet'.

Oko 400 posjetitelja očekuju ovi konferencijski nizovi:

· Stoljeće inovacija

· Pametnije odluke

· Tajne IT infrastrukture

· Pametnija rješenja – primjeri iz prakse

· Predavanja sponzora konferencije

Prvi konferencijski dan otvorit će direktor proizvodnje IBM Power Systems rješenja Richard Talbot. Tijekom predavanja pod nazivom 'Next steps for Watson' opisat će najvažnije dionice iz tog IBM-ovog putovanja, od same ideje koja je dovela do stvaranja novog superračunala do pobjede na kvizu 'Jeopardy!'

Richard Talbot je imao vodeću ulogu u stvaranju tehnologije POWER7. Tijekom IBM Foruma će predstaviti i druge IBM-ove inicijative vezane uz poslovne primjene tehnologija, prije svega u područjima kao što su upravljanje podacima i analiza informacija.

IBM-ov stručnjak za računalstvo u oblaku Maks Strajher predstavit će novo veliko istraživanje 'IBM 2011 CIO Study', koje pokazuje rast primjene cloud tehnologija.

Ovo, dosad najveće istraživanje koje je provedeno u svijetu, pokazuje kako sve više direktora informatike koristi analitički softver u potrazi za dodatnom vrijednošću u velikim količinama podataka i složenim sustavima.

Tijekom sljedećih pet godina oni će računalstvo u oblaku koristiti za rast poslovanja i postizanje konkurentske prednosti.

Europski parlament mladih Hrvatske zatvorit će ovogodišnji IBM Forum 2011. raspravom na temu 'Pametniji planet – dom pametnije mladeži'. Dvije grupe studenata debatirat će o trenutnim rješenjima za pametniji planet, inovacijama i idejama te preispitivati utjecaj inovacija na gospodarstvo i društvo općenito.

Više o konferenciji doznajte na njenim službenim stranicama