MEGAENCIKLOPEDIJA

Na Wikipediji objavljeno tri milijuna članaka

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 17.08.2009 13:04
  • Objavljeno 17.08.2009 u 11:04
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Tijekom današnjeg jutra najveća i najpopularnija online enciklopedija dostigla je broj od tri milijuna objavljenih članaka i ponovo se dokazala kao kraljica internetskih enciklopedija

Nešto više od osam godina od osnutka i vrijedne ručice velikog broja korisnika rezultirali su probijanjem granice od tri milijuna objavljenih članaka na Wikipediji. Trimilijunti članak rezervirala je Beate Eriksen, 48-godišnja norveška glumica u lokalnim sapunicama.

Sama Wikipedia skromno je proslavila ovo značajno dostignuće. Na njenoj naslovnici samo je osvanula rečenica: 'The English-language Wikipedia thanks its contributors for creating over 3.000.000 articles! (The 3.000.000th article is Beate Eriksen.)'

Spomenutih tri milijuna članaka objavljeno je zaslugom nešto više od deset milijuna registriranih korisnika koji su ukupno stvorili nešto više od 17 milijuna stranica i napravili oko 326 milijuna izmjena na objavljenim člancima.

Ovo dostignuće odnosi se na englesku varijantu Wikipedije, a ostale inačice po količini objavljenih materijala su njemačka s milijun, francuska s nešto više od 800.000 te talijanska, poljska i japanska sa 600.000 objavljenih članaka. Hrvatska verzija Wikipedije ima minornih 65.187 članaka.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi